Folkemødets Dialogpris 2016 gik til Uffe Elbæk

”Han lytter interesseret og intenst til de andre og har ikke altid behov for at køre sine meninger frem!” Sådan lød en af begrundelserne for at tildele Folkemødets Dialogpris 2016 til Uffe Elbæk.

Begrundelsen kom fra en af de 350 folkemøde-deltagere, som indleverede et begrundet forslag til en prisvinder – via app eller nomineringskort.
Dialogprisen fik et kraftigt boost ved åbningen af Folkemødet 2016. Først omtalte statsminister Lars Løkke Rasmussen prisen i sin tale. Derefter talte sidste års prismodtager Ida Auken om, hvad prisen betød for hende.
Det var Folkemøde-sekretariatet, Dansk Ungdoms Fællesråd, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Lead Agency, som uddelte prisen. På baggrund de indkomne forslag besluttede en jury sig for en prisvinder. Juryen bestod af festivalleder Jette Lykke, DUF-formand Kasper Sand, DFS-formand Per Paludan Hansen og Lead Agency-CEO Søren Kaster.

Klogere gennem samtale
Andre begrundelser for prisvinderen var:

  • ”Uffe er oprigtigt interesseret i at blive klogere gennem samtaler, interesseret i andres perspektiv og motivation i ønske om at finde en ny vej, som mange vil være med til at gå.”
  • ”Uffe inviterer til samtale i sofaen med de mennesker han taler med og søger dialogen ved blandt andet at henvende sig direkte til de unge mennesker om f.eks. fremtidens uddannelser og muligheder. Udtrykker direkte, at han bliver klogere af at samtale med folk. ”
  • ”Jeg har oplevet ham til et par debatter på FM16. Han lytter interesseret og intenst til de andre og har ikke altid behov for at køre sine meninger frem!”

 Som prisvinder modtog Uffe Elbæk:

  • Et diplom
  • Dialogprisstatuetten frem til næste år
  • Invitation til at tale ved åbningen af Folkemødet 2017Prisen blev uddelt i et samarbejde mellem:

DUF logo 360

 

FM logo 360

 

DFS logo 360

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FD logo 160

 

Et weekendophol på´Stammershalle Badehotel 

En af de mange folkemødedeltagere, der i 2016 nominerede en politiker til prisen vandt ved lodtrækning  weekendophold for to på Stammershalle Badehotel. Gevinsten var sponsoreret af Stammershalle Badehotel.

 

FD statuette 160
Dialogpris statuetten.

 

Prisvindere
Det var fjerde år, at Folkemødets Dialogpris bliver uddelt. I 2013 gik prisen til Esben Lunde Larsen (Venstre), i 2014 til Pia Olsen Dyhr (SF) og i 2015 til Ida Auken (R).

Folkemødets Dialogpris 2015

DFS linkFolkemødets Dialogpris 2014

DFS linkFolkemødets Dialogpris 2013