Aftenskole skaffer reservebedsteforældre til somaliske børn

19. januar 2009

Somaliske mødre i Esbjerg skal have hjælp af danske reservebedsteforældre, så de fortsat kan passe deres arbejde, når børnene bliver syge. Det er målsætningen med det projekt, som FOF Esbjerg netop har fået knap en halv million kroner til fra Velfærdsministeriet, skriver Berlingske Tidende den 16. januar.

"Det er lykkedes Esbjerg kommune at få mange af de somaliske kvinder i arbejde, men det er et problem for dem, når børnene bliver syge, fordi de færreste har et familienetværk at trække på. Mange af kvinderne er enlige mødre, og de fleste har ganske mange børn," forklarer forstander Lilian Møller Jensen fra FOF Esbjerg til avisen

Ifølge Berlingske Tidende har FOF Esbjerg allerede erfaring med kurser for somaliske kvinder, og det er også en grund til, at man har valgt netop at søsætte et reservebedste-projekt for denne gruppe."Vi har allerede fået enkelte henvendelser fra folk, der gerne vil være reservebedster, og fra kommunen har vi fået at vide, at der også er flere somaliske mødre, der gerne vil være med i ordningen," siger Lilian Møller Jensen. Hun håber også, at ordningen - udover at løse et konkret børnepasningsproblem - kan bidrage til en bedre integration af de somaliske børn, når der kommer en pæredansk reservebedste ind i familien.

FOF vil uddanne de danske reservebedsteforældre og etablere et netværk mellem de ældre, der melder sig til ordningen. Projektet skal køre i to år med offentlig støtte, og derefter er det håbet, at det kan hvile i sig selv.