Bestil en forsker og få svar!

19. februar 2010

Hvis du kan samle mindst 15 tilhørere, kan du bestille din helt egen forsker og få et gratis aktuelt foredrag om et spændende emne. Hør f.eks. om madens betydning for hjernen, få aflivet ti myter om den mørke middelalder eller kom bag om jordskælvet på Haiti.

Frem til den 31. marts 2010 man bestille frit fra et katalog med cirka 300 videnskabelige foredrag. Alle, der kan samle et publikum på mindst 15 personer, kan gratis bestille en forsker online. Det eneste, som du skal betale, er forskerens udgifter til transport.
Forskeren kommer på besøg og holder foredraget i løbet af Forskningens Døgn, som finder sted den 22., 23. og 24. april 2010.I 2009 blev der holdt 274 foredrag i regi af Bestil en Forsker-ordningen, hvilket var mere end en fordobling i forhold til 2008.

Eksempler fra kataloget
• Food4Brains
Hvordan har det, vi spiser, betydning for hjernens funktion? Bør vi spise en bestemt slags mad for at hjernen kan fungere bedst muligt og blive repareret efter skader? Hvad ved vi om forskellige næringsstoffers betydning for hjernens funktion?
• Ti myter om den mørke middelalder
Middelalderen er grundlaget for vores moderne kultur, men netop den moderne kultur har anset middelalderen for at være tilbagestående og mørk. Hvilke myter er der om middelalderen - og holder de stik?
• Jordskælv på Haiti - hvad skete der?
Jordskælvet på Haiti var et 'uheldigt' jordskælv. Lige ved en millionby med byggeri, der ikke kunne klare rystelserne fra et overfladenært jordskælv. Men hvorfor skete jordskælvet lige der, og hvad var det, der gjorde, at det var så ødelæggende?