Ingen vinder

Ingen vinder

16. juni 2010

Kommunikationseksperten kunne ikke. Tænketanken kunne ikke. Og nu må vi konstatere, at heller ikke Netavisens og hjemmesidens læsere fandt lige netop det nye kælenavn, som på fængende vis beskriver, hvad folkeoplysning handler om.

På DFS' repræsentantskabsmøde udskrev vi en konkurrence om at finde et kælenavn for folkeoplysningen. Baggrunden var den benhårde dom, kommunikationseksperten Christian Have afsagde, da han holdt oplæg i DFS' tænketank: ""Folkeoplysning" er et skrækkeligt ord. Det swinger ikke, det er usexet."
Men hverken han eller tænketankens medlemmer kunne finde på noget bedre.

Derfor prøvede vi blandt de mange folkeoplysere i DFS' medlemsorganisationer og Netavisens øvrige abonnenter. Vi har fået otte forslag, og vi må konkludere, at ingen af dem er lige i øjet. Nogle dækker kun en begrænset del af folkeoplysningen, andre er ikke tilstrækkeligt forståelige.

Vi har derfor konkluderet, at det er en meget svær opgave, som ikke bliver løst i denne omgang. Derfor har vi heller ikke udpeget en vinder. Men skulle det helt rigtige forslag dukke op i vores indbakke en dag, så har vi stadig seks flasker vin på spil.
DFS' sekretariat

Relaterede nyheder