Læring hvor publikum er

Læring hvor publikum er

7. september 2010

I bybusserne og i City Syd, på Gabels Torv og i Lufthavnen. Rundt om i Aalborg vil man den 2. oktober kunne støde på forskellige former for læring. Det er folkeoplysningen og andre voksenundervisere, der står bag Lærings Lørdag.

Aftenskoler, AMU, VUC, FDB, daghøjskoler, folkeuniversitetet og andre inviterer i fælleskab til Lærings Lørdag. Hensigten er at vise, hvor mange muligheder voksne har for at lære - og at vise det lige der, hvor publikum er.
I invitationen skriver arrangørerne bl.a.:
"Derfor vil der på dagen - d. 2. oktober - foregå små læringsarrangementer rundt omkring i Aalborg Centrum og City Syd. Det vil være muligt at lære noget om sund mad, musik, zumba, intelligens og meget mere. Lørdagen sluttes af i Nordkraft, hvor der vil være mulighed for at indtage en "læringspicnic", mens en kendt læringsperson vil fortælle om forskellige former for intelligens."

Inspiration udefra
Opfordringen til Aalborgs folkeoplysere og voksenundervisere kom oprindeligt fra Dansk Folkeoplysnings Samråd, som en del af arrangørerne er tilknyttet:
"For et år siden var DFS' bestyrelse og sekretariat på studietur til England. Her fortalte vores værtsfolk os om deres mangeårige succesrige arbejde med Adult Learners' Week," fortæller udviklingskonsulent i DFS Stine Hohwü Christensen.
"Det var inspirerende, men på den anden side kunne nogle deltagere også huske et ikke så vellykket forsøg på at etablere sådan en uge i Danmark for omkring 10 år siden. Derfor opfordrede vi Aalborg til at forsøge sig med en enkelt dag.
Vi er meget imponerede over den begejstring og den fantasi, de lokale organisationer har lagt i projektet. Vi følger det nøje, og når erfaringerne er  gjort op, vil vi tage stilling til, om vi vil forsøge at udbrede det til andre byer i 2011," siger Stine Hohwü Christensen.

Program
Arrangementsgruppen har allerede nogle af begivenhederne parat:
Der vil i bybusserne blive underholdt med læringstiltag, hvor passagerer kan få mulighed for at løse opgaver og deltage i konkurrencer, synge fællessang, teste deres viden m.m.

• Lær at bruge NemID i City Syd: Der vil blive opstillet en bus, hvor handlende i City Syd kan få mulighed for at lære at bruge det nye NemID-system.
• Sund mad på Gabels Torv: okke vil instruere i, hvordan man laver sund grillmad.
• Yoga i Aalborg Lufthavn: Rejsende laver yogaøvelser inden deres flyrejse.
• "Solstrålehistorien": Der sættes fokus på mennesker, der har brugt folkeoplysningen til at opnå mål, og som er kommet langt videre i deres liv på grund af læring.
• Speakers Corner: Forbipasserende kan fortælle til et kamera, hvilke læringstiltag, de kunne ønske sig, var en del af udbuddet i Aalborg.