Spil kort om friheden

27. august 2010

Den 30. september skal vi alle sammen tænke, tale og diskutere frihed – hvis det står til Grundtvigsk Forum. Foreningen opfordrer til at gøre dagen til Samtaledag om dette tema. Til inspiration har den udgivet et ”kortspil om frihed”.

"Frihed er et af de mest omdiskuterede emner i dagens Danmark", skriver foreningens sekretariatsleder Hans Grishauge og tilføjer:
"Den er på én gang uantastelig og under pres i forskellige sammenhænge. Fra Grundtvigsk Forums side vil vi gerne være med til at nuancere begrebet frihed og sætter det ind i et lidt større perspektiv."
Grundtvigsk Forum vil have så mange som muligt til at snakke med hinanden om temaet den 30. september: "Samtalerne kan foregå alle mulige steder: ved køkkenbordet, ved spisebordet, i skurvognen, i personalekantinen eller ved arrangerede møder i forsamlings/menighedshuse eller biblioteker."

Turell og Tørnæs
Til at sætte samtalerne i gang har foreningen produceret et sæt "kort". På hvert kort er der et citat om frihed. Citaternes ophavsmænd spænder fra Martin Luther til Dan Turell og fra Karl Marx til Ulla Tørnæs - og så selvfølgelig Grundtvig.
På hvert kort har foreningen stillet et spørgsmål i forlængelse af citatet.
Man kan rekvirere både kort og en brugsanvisning samt en plakat for samtaledagen hos Grundtvigsk Forum.

Rød pilEksempler på samtalekortene

Rød pilGrundtvigsk Forum

Bestil materialer på 33 73 28 00 eller pr. mail til gth@vartov.dk