Debatmøde under åben himmel

21. marts 2011

Bornholm inviterer i år til fire dages festival, hvor politikere, organisationer og borgere mødes. Stikord er dialog, vision, politik og passion. Også folkeoplysningen er velkommen til at mingle, debattere, præsentere og lære på Folkemødet 2011.

"Folkemødet er Danmarks første festival om samfundets muligheder og udfordringer. En ny unik platform med åbne debatter, hvor politikerne møder borgere, erhvervsfolk og organisationer under uformelle former på bornholmsk klippegrund."

Sådan skriver Bornholms regionskommune, der organiserer Folkemødet 2011. Festivalen finder sted fra den 15. til den 18. juni i Allinge.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt har allerede meldt deres deltagelse.

Svensk forbillede
Inspirationen til Folkemødet 2011 kommer fra Sverige. Her er Almedalsveckan på Gotland vokset år for år, siden Olof Palme i 1968 talte fra laddet på en lastbil. I dag er det Sveriges største politiske mødested med 1.200 forskellige arrangementer i løbet af ugen i 2010.
De svenske oplysningsforbund og andre folkeoplysere deltager hvert år i Almedalsveckan med seminarer og møder.

Folkeoplysningen velkommen
"Folkemødet er en mulighed for at diskutere med politikerne, men det er bestemt ikke kun for politikere. Vi håber meget, at også folkeoplysningens skoler, foreninger og landsorganisationer vil deltage i debatterne og gennemføre deres egne arrangementer," siger projektleder Louise Groth-Michelsen fra folkemødesekretariatet og tilføjer:
"Også hvis I ikke vil arrangere jeres egne begivenheder, tror jeg, I kan få meget ud af bare at komme og snuse og diskutere med de politikere og andre, der vil være her."

Gratis og åbent for alle
Der er i sig selv ingen grænser for, hvilken slags arrangementer man kan etablere i forbindelse med Folkemødet 2011, blot man følger disse tre grundregler:

• Arrangementet skal være gratis
• Arrangementet skal være åbent for alle
• Arrangementet skal sætte et samfundsspørgsmål til debat fx i form af et seminar eller en paneldebat

Sekretariatet nævner flere forskellige muligheder:

• paneldebatter
• seminarer
• ny viden til debat
• den varme stole
• mingle-parties

Rød pilFolkemødet 2011

Rød pilAlmedalsveckan

Trine-160-nov10
Opfordring og tilbud fra DFS
"Jeg synes, det er en oplagt mulighed for DFS' medlemsorganisationer. Her kan vi præsentere vores bidrag til løsningen af samfundets problemer, og vi kan komme i dialog med politikere, andre organisationsfolk og borgerne i al almindelighed," siger DFS' sekretariatsleder Trine Bendix.
"DFS' sekretariat vil meget gerne være med til at koordinere initiativer fra forskellige medlemsorganisationer," tilføjer hun og opfordrer landsorganisationer samt lokale skoler og foreninger til  at kontakte DFS' sekretariat, hvis de overvejer at deltage i Folkemødet 2011.