Efteruddannelse i udlandet for voksenundervisere

8. september 2011

Grundtvig-programmet har fået ekstra midler til efteruddannelse, job-shadowing og konferencedeltagelse i udlandet for personer, der er aktive inden for almen voksenuddannelse og folkeoplysning. Men ansøgningsfristen er lige om hjørnet.

Op til 2.000 € kan man søge til rejse, ophold og kursusgebyr - og dermed få mulighed for nye faglige input eller opbygge et internationalt netværk. Som eksempler nævner Styrelsen for International Uddanelse, der administrerer Grundtvig-programmet i Danmark:
• et kursus i udlandet (1-6 uger).
• et kortere selvtilrettelagt forløb på en institution eller i en forening i udlandet.
• en relevant europæisk konference med fokus på voksenlæring  

Find inspiration til din efteruddannelse
Hvis du ikke allerede har fundet det helt rigtige kursus, så kan Styrelsen også hjælpe
Grundtvig-programmet opretholder nemlig et fælleseuropæisk katalog, Grundtvig-Comenius kataloget. Det samler kurser fra uafhængige kursusudbydere i hele Europa. Der er lige nu mere end 600 forskellige kurser fordelt på næsten 2000 forskellige sessioner rettet mod voksenuddannelsessektoren.

 

ciape_autobio_160

Kurset "Autobiographical Methodologies in Adult Education" er et af de mange hundrede internationale efteruddannelsestilbud. Det arrangeres af CIAPE, som er Nationalt Læringscenter, drevet på non-profit basis og på basis af frivillige medlemmer.