Grobund for nyt oplysningsforbund

Grobund for nyt oplysningsforbund

9. februar 2011

Tirsdag den 8. februar blev der stiftet et grønt og rødt oplysningsforbund med navnet Grobund. Bag initiativet står kulturpolitiske aktivister fra Enhedslisten.

»Den almene folkeoplysning mangler et sted, hvor venstreorienterede kan få tilfredsstillet deres appetit på viden og indsigt«, skriver initiativgruppen i en pressemeddelelse.
Det nye oplysningsforbund vil "formidle undervisning og oplysning for mennesker, fortrinsvis fra venstrefløjen, der søger konkret indsigt i de mekanismer, der skaber vores samfund".

Grobund

Socialisme for alle
Til modkraft.dk fortæller en af initiativtagerne, Hanne Schmidt:
"Grobund skal være et åbent foretagende, hvor man kan drøfte venstreorienterede, socialistiske synspunkter. Vi vil skabe et oplysningsforbund, ikke et partiprojekt. Det handler om oplysning, om at skabe dialog på kryds og tværs.
Vi syntes, at der mangler et oplysningsforbund, der er åbent for alle. Modsat et parti, hvor man skal være medlem for at kunne deltage i arrangementer. Oplysningsforbundet skal fungere på et langt bredere niveau," siger hun.

Politiske diskussioner velkomne
Hanne Schmidt fortæller, at Grobund ønsker at starte traditionelle aftenskolehold som eksempelvis spanskundervisning og madlavning. Men i modsætning til andre oplysningsforbund vil det gå målrettet efter at starte politiske diskussioner over kødgryderne.
"På traditionelle aftenskolekurser som eksempelvis AOF er det ikke velset at starte åbenlyse politiske diskussioner. Stilen er, at man skal være neutral og ikke blive uvenner," siger hun til modkraft.dk.