Nydanskere, foreningsliv og medborgerskab

10. august 2011

Hvordan kan foreningslivet i Danmark blive klædt på til arbejdet med en mere mangfoldig medlemsgruppe? Hvordan kan et aktivt foreningsengagement styrke unge nydanskeres vej ind i fællesskabet? Det er temaerne på en konference i oktober, som Dansk Ungdoms Fællesråd arrangerer.

Efterårets konference byder på diskussion, paneldebat og oplæg fra fagfolk, politikere og meningsdannere på integrationsområdet. Konferencen, som er åben for alle, sætter således spørgsmål omkring medborgerskab, køn, og det mangfoldige foreningsliv på dagsordenen.     duf_integration_160

Besøg på Nørrebro ressourcecenter
Konferencen byder samtidig på et besøg i Ressourcecenter Ydre Nørrebro - et mødested for 13-18-årige. Konferencedeltagerne skal tale med lokale unge og forældre, og udvikle bud på hvordan foreningslivet i Danmark kan blive klædt på til arbejdet med en mere mangfoldig medlemsgruppe.

Herudover vil DUF præsentere en helt ny undersøgelse af nydanskeres deltagelse i foreningslivet og forhold til medborgerskab. Efter præsentation bliver undersøgelsen debatteret af politikere og fagfolk på konferencen.

Tid: 27. oktober 2011, kl. 9-17.
Sted: Kulturhuset Islands Brygge i København

Rød pilYderligere oplysninger, inkl. program og tilmelding