Oplysning om livet på gaden

Oplysning om livet på gaden

22. november 2011

Poverty Walks genskaber kontakten mellem mennesker. Gennem oplysning og diskussion forsøger projektet at gøre op med fordomme og uvidenhed om livet på gaden.

Oplysning om livet på gaden
Fra en byvandring med Poverty Walks.

Med hjemløse som guider arrangerer Poverty Walks byvandringer blandt Københavns fattige.
Bag Poverty Walks stod Fonden projekt UDENFOR. De gennemfører det i samarbejde med en lang række organisationer, bl.a. oplysningsforbundene SFOF og FOF. Projektet har modtaget støtte fra DFS.

Eksperter
10 nuværende eller tidligere hjemløse fik undervisning af en erfaren historisk byvandrer. Fem af dem gennemførte forløbet, der blev afsluttet med en prøvetur for et udvalgt deltagerpublikum med efterfølgende evaluering, feedback og gavekort. Alle fem bestod.
"På frivillig basis har nogle ofte sky, tilbageholdende og usikre mennesker modtaget træning og inspirerende undervisning og herved fået chancen for at stille sig frem som eksperter og indvie uvidende mennesker i gadens livsvilkår," skriver projektledelsen i en pjece om projektet.
Ruterne blev indrettet og målrettet efter hver enkelt guides baggrund og viden. I projektperioden var der gennemsnitligt 25 Poverty Walks om måneden.