Rum for uformel læring

Rum for uformel læring

1. marts 2011

Folkeoplysningen og folkebibliotekerne har uformel læring som spidskompetencer. En konference for folkeoplysere, biblioteksfolk og politikere skal styrke samarbejdet og skabe et bredere spektrum af uformelle læringstilbud til landets borgere.

"Alle borgere har kompetencer, der kan bruges, men ikke alle finder uproblematisk vej til det formelle uddannelsessystem. Derfor er der behov for et øget fokus på de uformelle kompetencer og på de områder, som arbejder med uformel læring."
Sådan skriver DFS og Danmarks Biblioteksforening i indkaldelsen til en konference i den 28. april i København.

Konferencen retter sig mod aktører fra folkeoplysningen og biblioteksverdenen samt, ikke mindst, de politikere som skal være med til at sikre, at de to områder i praksis kan afprøve og udvikle samarbejdsformer til gavn for borgerne og for samfundet.

Lokale samarbejdsaftaler
Om formålet med konferencen skriver de to organisationer
"Hvad vil sikre det bedst mulige samarbejde fremover? Er det en kommunal videnspolitik eller er det mere lokale samarbejdsaftaler? Hvilke tiltag skal gøres fra politisk side, og hvilke skridt skal områderne tage?
Med konferencen ønsker vi at adressere såvel det politiske niveau som folkeoplysningen og bibliotekerne. Vi stiller skarpt på, hvad man kan gøre nationalt, kommunalt og lokalt for at styrke samarbejdet og dermed skabe bedre uformelle læringstilbud til alle borgere. Se programmet på den anden side."

Konferencen er skabt i samarbejde med Borgerservice og Biblioteker i Århus, FO Århus, FOF Århus og Folkeoplysningssamvirket, som sammen har været involveret i projektet den kompetente borger.

Tid: 28. april 2011
Sted: Kosmopol lige overfor Nørreport station.
Pris: 950 kr. plus moms.

Rød pilYderligere oplysning og program

Konferencetilskud til lokale folkeoplysere
DFS giver ekstraordinært tilskud, så op til 20 lokale forenings- og skolerepræsentanter fra DFS' medlemsorganisationer kan få refunderet 500 kr. af konferencegebyret.
For at få tilskuddet skal man tilmelde sig som beskrevet og efterfølgende sende en mail til hhb@dfs.dk og gøre opmærksom på, at man er tilmeldt og ønsker at søge refusion med angivelse af, hvilke forening/skole, man repræsenterer, og et kontonummer, pengene skal udbetales til. (Dette vil dog af praktiske årsager først ske efter konferencens afholdelse.)
Der ydes max tilskud til én repræsentant pr. lokalforening/-skole, og først-til-mølle princippet gælder. Du får dermed straks besked, om du kan opnå refusionen.