Slip frivilligheden løs

Slip frivilligheden løs

2. maj 2011

Fredag den 30. september fejrer Danmark den nye nationale frivillighedsdag: Frivillig Fredag. Dagen bliver indført af socialministeren i anledning af at 2011 er udnævnt til europæisk år for frivilligt arbejde.

Det er Frivilligrådet, som står for koordineringen. I en pressemeddelelse skriver de:
"Frivillig Fredag bliver dagen, hvor danskerne kan opleve frivilligheden blomstre, og hvor de også selv kan bidrage med en frivillig indsats.

   Frivillig Fredag logo_160

Det bliver dagen, hvor flest mulige danskere skal prøve kræfter med frivilligt arbejde i alle dets facetter."
I tiden op til Frivillig Fredag vil der være en række arrangementer som debataftener, foredrag og workshops om og med den frivillige verden.

DFS opfordrer alle medlemsorganisationer til at være aktive op til og på dagen:
"Til september vil vi bakke op med en kampagne på vores hjemmeside om "Folkeoplysningens frivillige" samt materialer, der kan benyttes af medlemsorganisationerne lokalt og nationalt," siger udviklingskonsulent Helle Bjerregård.

Frivilligrådet opfordrer alle foreninger til at dele idéer på sitet http://www.frivilligfredag.dk/. Her kan man også blive inspireret af andre arrangementer og planlægge aktiviteter i samarbejde med andre fx skoler, organisationer, virksomheder eller kommuner og eventuelt inddrage øvrige borgere.
Frivilligrådets sekretariat tilbyder at være inspiratorer på mulige arrangementstyper. De vil være behjælpelige med at fremskaffe debattører fra den frivillige sektor til foredrag og debatarrangementer.

Yderligere oplysninger: Maja Lykketoft/  ml@frivilligraadet.dk 33 18 82 16 eller info@frivilligraadet.dk

Rød pilFrivillig Fredags hjemmeside

Relaterede nyheder