Socialdemokraterne lover penge til folkeoplysning om u-lande

Socialdemokraterne lover penge til folkeoplysning om u-lande

13. april 2011

”Vi mener, at vi skal bruge mindst en halv procent af bistanden til folkeoplysning i Nord,” udtaler Socialdemokraternes u-landsordfører Jeppe Kofod. I øjeblikket er det kun en promille, som må anvendes til formålet.

Socialdemokraterne lover nu, at der vil blive afsat flere penge til folkeoplysning om forholdene i u-landene, hvis de kommer i regering. Det er web-nyhedstjenesten U-landsnyt.dk, som har interviewet Jeppe Kofod.

Byg på folkeoplysningen
Intervieweren spørger:

"Informationsmidlerne til brug for oplysning om u-landene i Danmark er de senere år blevet kraftigt reduceret, selv om der er behov for en øget indsats på dette område, hvis danskernes positive syn på bistanden skal fortsætte. Vil en socialdemokratisk-ledet regering støtte en sådan fokusering på information og politisk arbejde i Nord?
Her til svarer Jeppe Kofod:
"Vi mener, at man skal øge støtten til oplysning og information i Danmark, gennem bl.a. NGO'erne. Vi mener, at vi skal bruge mindst en halv procent af bistanden til folkeoplysning i Nord såsom dialog, information, møder (0,1 procent nu).
Vi synes, at der skal være mange forskellige aktører med i denne oplysning. Vi har en lang tradition for folkeoplysning i Danmark. Den skal vi bygge på. Vi har brug for, at befolkningen er godt informeret og deltager i debatten om globale spørgsmål og verdens uligheder.

Jeppe Kofod_160

Jeppe Kofod, Socialdemokraterne

 

Rød pilU-landsnyt.dk