Unge frivillige til foreningerne

Unge frivillige til foreningerne

15. august 2011

Står din forening med et godt projekt eller en spændende arbejdsopgave, men mangler lige lidt arbejdskraft? Så kan Projekt Frivillig måske skaffe et par unge frivillige.

20 timers indsats eller mere fra en ung energisk uddannelsessøgende. Det kan være det, der afgør, om et spændende arrangement bliver til noget.
Samtidig giver det en nærliggende mulighed for, at den unge får lyst til at fortsætte sin indsats i foreningen.
   frivilligjob_logo_160

Tilbud om promovering
Projekt Frivillig er iværksat af Social-, Kultur- og Undervisningsministeriet. Formålet er at øge de unges kendskab til frivilligt arbejde og tilskynde dem til at tage aktivt del det frivillige foreningsarbejde i Danmark.
Alle elever på landets ungdomsuddannelser får tilbud om at tage et frivilligt forløb på minimum 20 timer i en af landets mange frivillige foreninger og organisationer, og Projekt Frivilligs opgave er at formidle kontakten.
"Vi er et fuldstændig gratis tilbud til jer om promovering og synlighed på blandt de unge rundt på landets ungdomsuddannelser. Og gennem os bliver det muligt for jer at komme meget længere ud blandt de unge, end det normalt ville være muligt," skriver projektet i et nyhedsbrev.

Sådan gør I
Forløbet ser således ud:
• Foreningen finder på et forløb på minimum 20 timer
• Foreningen definerer de konkrete opgaver, som de frivillige skal løse.
• Foreningen opslår projektet på http://www.projektfrivillig.dk/.
Derefter sørger Projekt Frivillig for, at de unge får øje på foreningen og på opslaget.
Det er nu, at foreningerne skal på banen. I hele september måned er Projekt Frivillig rundt på Road Shows på ungdomsuddannelsesinstitutioner over hele landet, hvor de fortæller om projektet og om mulighederne for at blive frivillig aktiv hos foreninger og organisationer.
Projekt Frivillig forventer af disse Road Shows vil betyde ekstra stor søgning fra potentielle frivillige.