Aktiv aldring og solidaritet mellem generationer

16. marts 2012

2012 er EU’s år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationer. Man kan søge om økonomisk støtte til lokale aktiviteter, der passer med EU-årets formål. Den 1. oktober er udnævnt til ”Generationernes dag”.

Aktiv Aldring 160

Der er nu udmeldt en søgbar pulje til lokale aktiviteter, der bidrager til aktiv aldring og solidaritet mellem generationer. Puljen kan søges via Social- og Integrationsministeriet.

Desuden er der sat en række aktiviteter i gang i Danmark
Den 1. oktober er udnævnt til "Generationernes dag", i øvrigt samme dag som FN's officielle "ældredag" - og placeret mandagen efter Frivillig Fredag, som afholdes fredag den 28. september. Der vil være gode muligheder for at sætte lokalt fokus på foreningsliv, frivillighed og folkeoplysning omkring disse dage. 
Socialstyrelsen har udskrevet en konkurrence om at blive "de mange generationers by"

Mange organisationer markerer året med aktiviteter, konferencer m.m., bl.a. arrangerer Danske Ældreråd en åben konference den 15. maj med overskriften "Aktivt ældreliv - også for borgere med behov for hjælp", ligesom der henover året vil blive publiceret mange undersøgelser og forskningsresultater om aktivt ældreliv.

DFS linkEU-årets danske hjemmeside med:
• Nyheder
• Debatter og artikler fra medierne om emnerne
• Kalender, som alle kan indsende relevante aktiviteter til
• Konkurrence om at blive "de mange generationers by"

DFS linkMere om Socialministeriets pulje

DFS linkMere om Ældrerådets konference 

DFS og EU-året
DFS er med i den nationale følgegruppe for året, men har i øvrigt ikke selv iværksat egne aktiviteter i anledning af året. Vi følger gerne med i de tiltag, der sker i vores medlemsorganisationer, ligesom vi gerne formidler kontakter til andre organisationer i følgegruppen. Ansvarlig hos DFS er Helle H. Bjerregård, som kan kontaktes på mail hhb@dfs.dk