Folkeoplysning på liv og død

Folkeoplysning på liv og død

16. maj 2012

SFOF formidler viden om arbejdet med at forebygge nogle af Ugandas store dræbere, livmoderhalskræft og AIDS. Det var et af emnerne på årsmødet i et lille oplysningsforbund med et voksende antal lokalafdelinger.

Bo Benzon 160
Arkitekt Bo Benzon talte om byrum, arkitektur og kreativ intuition på SFOF's årsmøde.

Søndag d. 13. maj 2012 afholdt SFOF deres årsmøde i Odense. I formandens beretning kunne Lene Wibroe berette om et øget fokus på at flytte aktiviteter ud i lokalafdelingerne frem for, at arbejdsopgaverne ligger i sekretariatet og hos bestyrelsen. Fremover skal bestyrelsen i højere grad understøtte lokalforeningernes arbejde.  Med nye lokalafdelinger på vej i både København, Hjørring, Furesø, Kolding og på Bornholm er SFOF en forening i vækst.

Håbefulde Hænder
Bestyrelsesmedlem Rebekka Knudsen fortalte om projektet "Folkeoplysning for forandring", som er støttet af DFS. Med projektet vil SFOF formidle viden om en ugandisk hjælpeorganisation "Hands of Hopes" og samtidig hjælpe med at skaffe fundraising til organisationen.
"Hands of Hopes" er folkeoplysning på liv og død, idet organisationen oplyser kvinder om forebyggelse af nogle af Ugandas store dræbere, fx livmoderhalskræft og hiv/AIDS. SFOF er nu i gang med at rekruttere frivillige, der vil indgå i projektet.
Årsmødet genvalgte Lene Wibroe som formand. Torben Duelund Jensen blev valgt som ny næstformand. Peter Westermann, Pernille Fendrich Schmidt, Rebekka Knudsen, Niels Erik Ramshøj og Annette Vilhelmsen blev valgt til bestyrelsen.

Drivkraften bag frivillighed
Efter det ordinære årsmøde fortalte arkitekt Bo Benzon om det gode liv set gennem byrum, arkitektur og kreativ intuition. Han er bl.a. medansvarlig for, at Den Lille Havfrue tog en tur på EXPO-udstillingen i Shanghai.
I fin tråd med mødets frivillighedsånd talte han for at lade lysten drive værket og se muligheder frem for begrænsninger. F.eks. mener han ikke, at vi skal holde op med at køre i bil og flyve på ferie, fordi det er miljømæssigt uforsvarligt. Vi skal i stedet finde nye miljørigtige løsninger.
Dagen blev rundet af med en workshop, hvor mødedeltageren skulle give deres input til, hvad der driver deres lyst til at være frivillig. For mange handler det om at være med til at gøre en forskel; at være med til at oplyse folket, så de bliver i stand til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Så mødet var i sandhed i folkeoplysningens ånd.