Frie Fagskoler og produktionsskolerne samarbejder om forberedelsesesår

Frie Fagskoler og produktionsskolerne samarbejder om forberedelsesesår

10. december 2012

De tekniske erhvervsuddannelser skal have flere motiverede og uddannelsesparate unge i fremtiden. Det er målet for et nyt samarbejde mellem Frie Fagskoler, produktionsskolerne og Dansk Industri.

Toni Hessner 160
"Vi kan forebygge frafald og sikre erhvervsuddannelserne flere motiverede elever," siger Toni Hessner, der er næstformand i Frie Fagskoler.

Samarbejdsprojektet skal udvikle et nyt forberedelsesår, der skal sikre de tekniske uddannelser motiverede, afklarede og fagligt dygtige elever. Det løb er over de næste to år og støttes af Industriens Fond.

Forebygger frafald
"Projektet er lovende, ambitiøst og meget nødvendigt. Der er et presserende behov for at skabe nye veje til erhvervsskolerne, så vi kan forebygge frafald og sikre erhvervsuddannelserne flere motiverede elever.
Frie Fagskoler er ikke i tvivl om, at man med livspraktisk og erhvervsrettet undervisning kan ruste flere unge til at gennemføre en teknisk erhvervsuddannelse." siger forstander på Tronsøskolen og næstformand i Foreningen af Frie Fagskoler, Toni Hessner.

Op om morgenen
Projektet ifølge Toni Hessner en væsentlig brik i Frie Fagskolers udvikling hen mod en helstøbt kostskoleform med fokus på praktisk læring.
"Vi er en del af dette projekt af to årsager. For det første har vi allerede gode erfaringer med praktisk gøremålsundervisning, praktikpladssamarbejde og erhvervsskolenetværk.
For det andet er det helt særligt for Frie Fagskoler, at de unge får solid undervisning i livspraktiske fag, så de lærer alt lige fra at stå op om morgnen til at kunne styre sin privatøkonomi."