Højskolerne har succes med integration

Højskolerne har succes med integration

2. maj 2012

Kommuner har gode erfaringer med at tilbyde unge flygtninge et højskoleophold som en del af deres integrationsprogram. Det viser en ny undersøgelse lavet for Højskolebladet.

Højskole integration 160

Kommunerne ser store integrationsmæssige fordele i at sende unge flygtninge på et højskoleophold. De lærer det talte sprog hurtigt gennem fællesskabet med de andre elever. Flygtningene lærer på kort tid mange ting om sproget, som tager lang tid at lære, hvis man ikke bor og lever sammen med andre unge danskere.

100 unge
Det viser en ny undersøgelse. Undersøgelsen bestod af telefoninterviews med medarbejdere i jobcentre eller integrationsafdelinger i 16 kommuner fordelt over hele landet.
Kommuner i undersøgelsen har haft mellem 1 og 15 unge under integrationsprogrammet på højskole. I alt godt 100 unge.

Mere selvstændige
Alle interviewede vurderer de unges udbytte af højskoleopholdet positivt. Det beskrives af flere som en god integrationsstrategi, der giver positive resultater i forhold til sproglig udvikling, netværksdannelse og ensomhedsproblemtikker.
Mange nævner, at de unge er blevet mere selvstændige og har fået god forståelse for dansk kultur og samfund. Desuden får de en forsmag på forskellige fag, og mange kommer ofte i gang med uddannelse efterfølgende.