Mikkel havde den bedste læringshistorie

Mikkel havde den bedste læringshistorie

28. august 2012

På daghøjskolen blev jeg bekræftet i, at jeg var mere end et personnummer, at jeg var menneskelig. Mikkel Vinge Mikkelsen fortalte sin læringshistorie på video og vandt ”Så ka’du lære det”-prisen.

Mikkel Vinge Mikkelsen 160
Mikkel Vinge Mikkelsen fortalte sin læringshistorie på video og vandt et mini-højskoleophold.

"Jeg var fanget i en apatisk tilstand. Jeg kunne ikke engang forholde mig til mine lektier, familie og venner."
Sådan fortæller 18 årige Mikkel Vinge Mikkelsen om sin situation for kort tid siden. Han havde misbrugsproblemer og ingen udsigt til at begynde på en uddannelse. Mikkel indsendte en video til konkurrencen om" Så ka' du lære det"-prisen.

 


Ved et arrangement på Hovedbiblioteket i København udpegede en jury Mikkels video som den bedste ud af tre nominerede. Juryen bestod af TV-værten Niels Christian "Bubber" Meyer, forbundssekretær i 3F Per Christensen og tidligere kursist på ordblindeundervisning Joan Præst Linde.

Prisjuryen 420
Juryen voterer. Fra venstre Per Christiensen, Bubber, Joan Præst Linde.

Troen på sig selv
Begyndelsen på Mikkels optur kom, da familien stille ham et ultimatum enten skulle han færdiggøre sin uddannelse eller flytte hjemmefra. Det fik ham til at begynde på Daghøjskolen i Randers.
"Jeg ikke andet end en tom skal med et personnummer, men så lige pludselig kom jeg ud og blev bekræftet i, at man også er menneskelig, " siger Mikkel. Daghøjskoleopholdet har givet ham troen på sig selv: "Jeg vil helt sikkert gennemføre min HF-uddannelse. To år kan jeg sagtens håndtere nu. Og så er jeg ved at skrive en bog," siger han.

Flere gode historier
Der var to andre nominerede læringshistorier. De to andre var Heidi fra VUC Svendborg og Jeppe fra AspIT Campus Vejle. Juryen var enig om, at Mikkels historie skilte sig ud. Det blev derfor Mikkel, som blev ringet op direkte fra prisarrangementet med en lykønskning fra Bubber. Der er nu et gavekort til et mini-højskoleophold på vej med posten til Mikkel. Ophold er sponsoreret af Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark.