Sådan motiveres de it-fremmede

5. juli 2012

Ikke alle er fortrolige med it, og det bliver stadig sværere at klare sig uden. En rapport og en undervisningsguide giver gode råd til, hvordan man motiverer de it-fremmede til at lære og anvende teknologien.

it og ældre

For mange er it som en fremmedartet og anderledes verden. At udforske og blive kendt med denne verden kræver en indsats - og motivation.
Digitaliseringsstyrelsen offentliggør nu en undersøgelse og en undervisningsguide, som kan medvirke til, at flere danskere kan få del i digitaliseringen.

Nytteværdi
Undersøgelsen, der er gennemført af NIRAS Konsulenterne, peger på, at motivationen blandt andet opstår når de it-fremmede oplever, at it sætter dem i stand til noget - som for eksempel at dyrke en interesse eller hobby, at de kan styrke deres sociale fællesskaber eller spare penge.

 

Til undervisere
Resultaterne af undersøgelsen er anvendt i en ny guide til it-undervisere og andre, som ønsker at lette de it-fremmedes møde med it, ligesom den vil blive brugt i Digitaliseringsstyrelsen fremadrettede arbejde med it-færdigheder, og arbejdet med at få flest mulige danskere til at blive digitale. Det vil ske i et samarbejde med en lang række af de interessenter, der i forvejen arbejder inden for området.