Samarbejde i centrum på LOF-landsmøde

21. maj 2012

Mere samarbejde mellem afdelingerne plus samarbejde med lokale Venstre-politikere er vejen til vækst. Det sagde formand og sekreriatsleder på landsmødet, som også hørte oplæg om den aktive borger i velfærdssamfundet, aktiv aldring og danskhed i bevægelse.

Sonny Berthold 160
”Lad os tale om dannelse i stedet for uddannelse. Om livskvalitet i stedet for velfærdsydelser,” sagde LOF's formand, Sonny Berthold.

Sidste år indførte LOF samarbejder mellem skolerne i hver region, de såkaldte afdelingsfællesskaber.
"Der er et stort spænd mellem de mindste og de største LOF-afdelinger, men i de lokale fællesskaber kan man samarbejde om fælles lærere, ideudveksling, hjemmesider og kursusprogrammer," fortalte formanden, Sonny Berthold i sin beretning, da LOF holdt årsmøde den 11.-12. april på Hotel Park i Middelfart.
Han fortalte, at samarbejdet er på vej mange steder, men at det kan blive bedre:
"Mange steder har der været en tendens til at isolere sig og se de andre som "sære". Det er vigtigt, at se muligheder i stedet for begrænsninger," sagde han.

Tættere på partiet
Også sekretariatsleder, Per Paludan Hansen, kom ind på mulighederne.
"I Herning har man styrket samarbejdet med de lokale Venstre-politikere og har valgt at forny sig gennem samarbejde. Det har resulteret i en vækst på 123 %. Også i LOF-Midtjylland har samarbejdet styrket aktiviteterne," fortalte han.
Han omtalte skolelederne nøglepersoner, hvis der skal skabes yderligere vækst.

Aktiv på mange måder
Inden den formelle del af årsmødet hørte deltagere tre oplæg:
•  Morten Christensen, Mandag Morgen talte om "Den aktive borger og borgerens rolle i velfærdssamfundet". "Aktivt medborgerskab handler om at borgerne bliver aktive gennem deltagelse i fællesskaber," sagde han.
• Anne Kathrine Skibelund, udviklings- og erhvervskonsulent ved Roskilde Bibliotekerne fortalte om samarbejdsmulighederne mellem aftenskolerne og bibliotekerne i forbindelse med det offentliges digitaliseringsstrategi. Hun vil gerne have aftenskolerne til at supplere bibliotekernes introduktioner med dyberegående kurser.
• Det tredje oplæg var tredelt. Thore Naujeck fra det tyske mindretal i Sønderjylland, Lennart Beeck fra det danske mindretal i Sydslesvig og den dansk-afghanske pige Nilab fortalte om danskhed i bevægelse

Nyt manifest
Årsmødet bliver muligvis startskuddet til udarbejdelsen af et nyt LOF-manifest. Det opfordrede Sonny Berthold til: "Lad os tale om dannelse i stedet for uddannelse. Om livskvalitet i stedet for velfærdsydelser," sagde han.