Samarbejde om afklaring og indlæring

Samarbejde om afklaring og indlæring

30. august 2012

VIA er navnet på et intensivt forløb med 20 ugers vejledning, indlæring og afklaring for unge i Frederikssund. Et samarbejde mellem produktionsskolen, kommunen og Ungdommens Uddannelsesvejledning udfylder et tomrum i den nordsjællandske by.

VIA Frederikssund 160

"Vi har nogle unge, der er så porøse, at afstanden til en skole i Hillerød bliver et problem, for så bliver det pludseligt sværere at komme op om morgenen og komme afsted," fortæller lederen af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Frederikssund, Per Bram, til Frederiksborg Amts Avis.
Problemet opstod, da den lokale erhvervsskole uden varsel lukkede i marts i år. Det er dette tomrum, som UU, Produktionsskolen Frederikssund og kommunen nu er gået sammen om at løse.

Behov for afklaring
Tilbuddet er i kun for de mest "porøse": "Vi har altid en restgruppe af unge, der ikke helt ved, hvilken uddannelse de skal starte på. De har brug for et afklaringsforløb. De skal prøve mulighederne af," forklarer Per Bram til det lokale dagblad.
Det nye tilbuds navn, VIA, er en forkortelse for vejledning, indlæring og afklaring. Deltagerne mulighed for at styrke deres kunnen både i fag som dansk og matematik, og de prøver forskellige værkstedsfag.
Forløbet er placeret på produktionsskolen. UU supplerer skolens stab med en coach og en ekstra vejleder.
Skoleleder Jørgen Nielsen fortæller til avisen, at det netop er en kombination af boglige færdigheder, værkstedsundervisning, vejledning og afklaring, der er skolens kendetegn.