Tour de Future

20. februar 2012

Den 11. april starter en cykelkaravane for bæredygtig udvikling. Karavanen vil mobilisere danskerne på en sjov og bæredygtig måde for en grøn og retfærdig fremtid – og give statsministeren en hilsen med til klimatopmøde.

Bag karavanen står bl.a. tre af DFS' medlemsorganisationer, Mellemfolkeligt Samvirke, Folkehøjskolernes Forening i Danmark og Efterskoleforeningen. De andre partnere i projektet er Dansk Cyklist Forbund, Den Økologiske Produktionsskole, Globale Gymnasier og FOA Ungdom.

Den første af karavanens 27 etaper starter den 11. april i Skagen, og den 16. maj foran Christiansborg ønsker vi Helle Thorning-Schmidt god tur til Rio med en hilsen fra fremtiden om at tænke bæredygtigt. På denne dag drager statsministeren og andre ministre til topmødet Rio+20 om verdens fremtid den 20-22. juni, gør hun det som formand for EU.

Skift gear
"Danmark har en historisk chance for at plante frøene til en bæredygtig udvikling og bekæmpe sult og fattigdom," skriver karavanens arrangører. 
Om formålet med karavanen skriver de også
"Men vi kan vende udviklingen og gøre fremtiden bæredygtig. Vi skal stoppe tyveriet af unges fremtid. Det kræver kloge valg af dig som borger og kritisk forbruger, og det kræver modige ledere.  Sammen kan vi påvirke verdens ledere til at afskaffe sult og fattigdom, omstille til vedvarende energi og sikre at kloden udvikler sig grønt og bæredygtigt. 
•  Brems fødevarekrisen - mad til alle i verden
•  Sadl om til en ansvarlig klimapolitik
•  Træd i pedalerne - producér og forbrug bæredygtigt
•  Skift gear - investér i mennesker og omstilling

tourdefuture_kort_160