DFS-delegation hos Marianne Jelved

DFS-delegation hos Marianne Jelved

4. april 2013

En national folkeoplysningsstrategi – det var et de forslag, som DFS præsenterede på et møde med kulturminister Marianne Jelved. DFS forklarede om den folkeoplysende voksenlærings situation og diskuterede mulighederne for at udvikle nye tilbud og arbejdsformer.

Marianne Jelved 2012 160

Når folkeoplysningen får ny minister, anmoder DFS på linje med andre interesseorganisationer om et møde. Som andre ministre har Marianne Jelved en fyldt kalender, men den 3. april var det blevet tid for en udveksling om folkeoplysningens situation og eventuelle initiativer fra ministeriets side.
Fra DFS deltog Per Paludan Hansen, der er formand, bestyrelsesmedlem John Meinert Jacobsen, Trine Bendix Knudsen, sekretariatsleder og Michael Voss, informationskonsulent. 

Minimumsstøtte
På mødet fremlagde DFS' delegation et forslag om, at Kulturministeriet udarbejder en national folkeoplysningsstrategi. Sådan en strategi kan - med afsæt i folkeoplysningens kerneværdier - definere, hvordan samfundet på én gang kan sikre arbejdsbetingelserne for den eksisterende folkeoplysning og samtidig give området friere muligheder for at udvikle nye tilbud og arbejdsformer.
Delegationen fremlagde også dokumentation for den stadigt faldende kommunale støtte til folkeoplysningen samt ikke mindst de store forskelle mellem kommunerne. På mødet diskuterede man mulighederne for at sikre et minimumsniveau af støtten og for at skabe økonomiske incitamenter til at skabe nye folkeoplysnings-aktiviteter.

Udviklingspuljen
Konkret opfordrede DFS til at øge Udviklingspuljen. Puljen finansieres af Kulturministeriet og administreres af DFS. Den udloddes til konkrete udviklingsprojekter i medlemsorganisationerne. Over en årrække er det årlige beløb faldet fra 1 mio. kr. til 700.000 kr.
På denne type møder afgiver ministrene sjældent håndfaste løfter, men Marianne Jelved lovede at se positivt og seriøst på alle de forslag, DFS havde fremlagt - og at vende tilbage snarest med mere konkrete svar.

 

 

Relaterede nyheder