Inspiration til lokale partnerskaber

Inspiration til lokale partnerskaber

12. december 2013

Både aftenskoleledere og kommunale embedsmænd er enige om, at samarbejde kan være til gavn for begge parter og for lokalsamfundet. I en flyer opfordrer de til flere lokale partnerskaber.

Hafida Bouyled 160
"Aftenskolelederne kan henvise til eksemplerne, når de skal overbevise kommunen om, hvad der kan komme ud af et partnerskab," siger Hafida Bouyled, der har været med til at producere flyeren.

Tre oplysningsforbund har sammen med DFS produceret en flyer og tre videoer, hvor de fortæller, hvad der kan komme ud af partnerskaber mellem folkeoplysningen og kommunerne.

Overbevise og inspirere
”Vi håber, at hæftet kan bruges på to måder,” fortæller Hafida Bouylud, som er forbundskonsulent i AOF-Danmark.
”Aftenskolelederne kan henvise til eksemplerne, når de skal overbevise kommunen om, hvad der kan komme ud af et partnerskab om en konkret opgave. De kan jo tage den med og vise embedsmændene.
Men den må også gerne kunne inspirere de aftenskoleledere, der endnu ikke har tænkt i de baner, til at overveje, hvad skolen kan tilbyde kommunen, og hvad de selv kan få ud af det,” siger Hafida Bouyled. 

Eksemplerne
De tre eksempler i flyeren er:
-          Et rygestopkursus på Bornholm
-          Debatmøder om velfærdssamfundet i Slagelse
-          IT-undervisning på plejecentre i Roskilde
De tre videoer handler om:
-          Klimaboliger i Middelfart
-          Sundhed på Folkeskolen i Mou
-          Mad for enlige mænd i Gladsaxe

Professionel tilgang
I flyeren giver Thomas Bach, der er centerchef for borgerservice og fritid i Greve Kommune aftenskolerne dette råd:
”Når aftenskolerne skal arbejde sammen med kommunerne, skal de agere professionelt både, hvad angår samarbejdets indhold og processen med forvaltning såvel som politikere.”

Flyeren er et resultat af et samarbejdsprojekt mellem AOF-Danmark, LOF’s landsorganisation og NETOP – Netværk for oplysning.
Projektet er støttet af Kulturministeriets puljemidler til udvikling og omstilling af den lokale folkeoplysning, administreret af DFS.


Inspirationsfolder partnerskab 160
DFS linkLæs og download flyeren