Job i Norge med AOF-hjælp

12. marts 2013

AOF Job og Uddannelse i Søborg arrangerer 14 dages jobsøgningsforløb med henblik på at få danske arbejdsløse til at søge arbejde i Norge. Visionen er, at 50 procent af deltagerne vender tilbage til Danmark med et fast job på hånden.

Norges flag 160

"Projektet er stadig i opstartsfasen, men 15 deltagere har allerede været igennem forløbet. En enkelt deltager har fået et job, mens resten venter på besked fra virksomheder og rekrutteringsbureauer. I denne uge starter et nyt hold af forventningsfulde jobsøgende," skriver fagbladet 3F.

Skriger efter arbejdskraft
Ifølge fagbladet er Kim Elgeti, Jobrådgiver og uddannelsesvejleder i AOF Job og Uddannelse, sikker på, at mange vil få gevinst ved at deltage i forløbet, hvor man får hjælp til skatteregler og andre tvivlsspørgsmål.
"Jobmarkedet i Norge har stor efterspørgsel på chauffører, malere, stilladsarbejdere og sygeplejersker. Nogle af de fagområder skriger efter arbejdskraft," siger Kim Elgeti. Han antager, at der er omkring 130 ledige chaufførjob i Norge på nuværende tidspunkt.
Forløbet varer 14 dage, hvor et to dages ophold i Oslo er indlagt. Ifølge Fagbladet 3F er målet, at flere af AOF's afdelinger skal starte lignende forløb.