Ny bog om erfaringer med unge frivillige i foreningslivet

8. oktober 2013

Nogle foreninger har stor succes med at rekruttere unge frivillige. Men hvad er det, de kan – eller gør – for at lykkes?

Med Center for frivilligt socialt arbejdes nye antologi ”Unge Muligheder” får du nu et spændende kig ind ad vinduet til en række vidt forskellige frivillige organisationer og foreninger i Danmark. Bogen har undertitlen ” en antologi om unge frivilliges muligheder i en ulige ungdomskultur”
I elleve artikler deler frivillige organisationer og foreninger ud af deres erfaringer med unge frivillige og giver inspiration både til foreninger, organisationer og andre, der gerne vil blive bedre til at inddrage unge frivillige, og til dem, der allerede er i gang med at inddrage unge i det frivillige arbejde.
Antologiens 11 skribenter er frivillige eller ansatte i foreningslivet og har stor erfaring med unge frivillige inden for kultur, idræt, fritid og frivillig socialt arbejde. I artiklerne præsenterer de nytænkning af såvel aktiviteter, rekruttering og frivillignetværk. 

Kulturmødeambassadører
Blandet bidragsyderne er Maya Bram Sommer, der er projektleder for Grænseforeningens Kulturambassadører. Grænseforeningen er medlem af DFS.
I sin artikel deler hun ud af erfaringerne med etablering og drift af et nationalt korps bestående af unge frivillige med vidt forskellige kulturbaggrunde.
Artiklen ’Frivilligerfaringer fra Grænseforeningens kulturambassadørprojekt’ giver konkrete eksempler på rekruttering, og hvordan man kan skabe sammenhængskraft, fastholdelse og motivation i et team af unge frivillige, som er geografisk spredt over hele landet.
Projektet var et af tre nominerede til Integrationspriserne 2013 i kategorien ”Årets frivillige forening”.

De 11 bidrag er indsamlet i samarbejde med Landssekretariatet for Projekt Frivillig og redigeret af Charlotte Juul Thomsen, der er konsulent på Center for frivilligt socialt arbejde.

 

Antologien er gratis og kan bestilles mod betaling af et ekspeditionsgebyr på 55 kroner fra Center for frivilligt socialt arbejde, mail info@frivillighed.dk.

Unge Muligheder – en antologi om unge frivilliges muligheder i en ulige ungdomskultur. Redigeret af Charlotte Juul Thomsen. Center for frivilligt socialt arbejde, 2013. 128 sider. 

Relaterede nyheder