Ny direktør i Efterskoleforeningen

Ny direktør i Efterskoleforeningen

20. juni 2013

49-årige Bjarne Lundager Jensen bliver ny direktør i Efterskoleforeningen. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i tænketanken DEA. ”Efterskolernes værdier er trængt i defensiven til fordel for erhvervsmæssige og økonomiske interesser,” siger den nye direktør.

Bjarne Lundager 160
"Der er behov for en dialog med erhvervsinteresser og den øvrige uddannelsessektor", siger Efterskoleforeningens nye direktør.

”Nok så mange skolereformer nytter kun, hvis grundskolen formår at motivere eleverne og i det lys har efterskolerne meget at byde på i forhold til den øvrige uddannelsessektor, siger Bjarne Lundager Jensen i en præsentationsartikel på Efterskoleforeningens hjemmeside. 

Baggrund i industrien
Sekretariaters nye leder er tidligere forskningschef i Dansk Industri, direktør i vindmølleindustrien og aktuelt kommer fra en stilling som vicedirektør i tænketanken DEA, hvor han blandt andet har arbejdet med uddannelsespolitik.
Han afløser sekretariatsleder Sophus Bang Nielsen, der går på pension efter 32 års virke for efterskolerne.
Bjarne Lundager Jensen har de seneste år fået et ganske indgående kendskab til efterskolerne. Han har således været formand for den arbejdsgruppe, som udformede forslaget om efterskolernes sociale arbejde og han er for nylig blevet formand for Osted Fri- og Efterskole. 

Dansk styrkeposition
På foreningens hjemmeside siger Bjarne Lundager Jensen:
”De værdier, som efterskolerne bygger på, er de senere år trængt i defensiven til fordel for erhvervsmæssige og økonomiske interesser. Men jeg mener, der er behov for at formulere en tredje vej, hvor vi gennem dialog med erhvervsinteresser og den øvrige uddannelsessektor sætter en ny dagsorden, for vi har ikke råd til at se bort fra de kompetencer, efterskolerne kan byde ind med til de unge, siger han. ”
Den tidligere direktør i vindmølleindustrien tilføjer:
”Jeg ser en parallel imellem vindmølleindustrien og efterskolerne. Begge er unikke danske styrkepositioner, der har behov for næring og beskyttelse, da stærke politiske kræfter arbejder på at ensrette Danmark, så vi kan tilpasse os den globale markedsøkonomi. Pointen er, at vi snarere skal gøre det modsatte - nemlig i stedet dyrke og investere i disse særligt danske styrkepositioner.”