Ny formand for amatørteatrene

24. april 2013

”Vi skal have amatørteater og amatørkulturen som ligeværdige partnere i den kulturpolitiske debat i Danmark,” siger Anders Hind, der netop er valgt til formand for DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed.

Anders Hind 160
Den nyvalgte formand for DATS, Anders Hind, er netop gået ind i sin anden periode som bestyrelsesmedlem i DFS.

Anders Hind blev valgt på DATS’ årsmøde den 13.-14. april i Vildbjerg. Indtil årsmødet var han næstformand. Anders Hind er også stærkt involveret i DATS’ internationale arbejde, og han er medlem af DFS’ bestyrelse.

Ligeværdig i kulturpolitikken
”Det er en udfordring, at vi får os kulturpolitisk placeret som en ligeværdig partner. Det skal vi gøre ved at være aktive i forhold det politiske system, aktive i det folkeoplysende arbejde, samt ved at synliggøre organisationen alle de steder vi kan.
I arbejdet med synliggørelsen er det dog vigtigt, at vi ikke kommer ind i en offerrolle, hvor det kun handler om at få flere penge. Vi skal i stedet arbejde på at sikre at amatørteater og amatørkultur får ligeværdige vilkår med de øvrige kulturaktiviteter i landet på alle parametre.” 

 

DFS linkHele interviewet med Anders Hind

Teaterfestival

I dagene 3.-5. maj inviterer DATS til teaterfestival i Vejen. På festivalen præsenteres et bredt udvalg af amatørteater på et højt niveau. Festivalen vil vise 10-12 forestillinger fra hele landet med ca. 150 aktive på eller bag scenen.

Forestillingerne vil blive diskuteret i et åbent forum.

Alle forestillinger er åbne for offentligheden, og der er gratis adgang.

DFS linkYderligere oplysninger

Relaterede nyheder