Scenekunst og folkeoplysning

Scenekunst og folkeoplysning

14. maj 2013

Fællesskab, glæde, alvor, lærelyst, engagement og begejstring. Dette er ord, som alle beskriver en DATS-festival.

DATS Festival 2013 220
”I rum sø”: tre mænd på en tømmerflåde uden proviant, Hvad skal man spise? Eller hvem?

Det gik ikke stille for sig, da Landsforeningen for dramatisk virksomhed (DATS) holdt deres årlige teatertræf i Vejen i weekenden 3.-5. maj.
Festivalen bød på et væld af teaterforestillinger, som rørte ved de inderste hjerterødder og lokkede latteren frem hos de godt 100 tilskuere. Alt sammen lavet af amatører, som bruger timer og uger af deres fritid på at lære om dramatisk virksomhed, øve og sætte stykker op, for derefter at vise dem - og på en festival som i Vejen give hinanden skulderklap og kritik af deres præstationer. 

Vigtige historier
Niveauet i Vejen var skyhøjt og engagementet til at tage og føle på. Og sikke mange vigtige og forskellige historier de ni forestillinger fortalte: Om alderdommens udfordringer, ungdommens udlængsel og fristelser, død, kærlighed, tro, genteknologiens skjulte farer og Europas grumme fremtid – medmindre vi selv tager godt hånd om den.
Festivalen var et eksempel på folkeoplysning, når den er bedst. 

50.000 udøvende
DATS organiserer et utal af amatørteatergrupper over hele landet. Mere end 50.000 udøvende teaterentusiaster i alle aldre. I Vejen var det de voksne, også helt unge voksne, der var på spil.
Som medlem af DATS kan man trække på hjælp fra professionelle konsulenter og en række frivillige med solid erfaring fra amatørteaterverdenen, og man kan deltage i kurser, søge tilskud til produktioner – og ikke mindst møde andre udøvende på festivaler.

Annemarie Holm deltog i festivalen som gæst fra DFS,