Skab større bevidsthed om folkeoplysning

Skab større bevidsthed om folkeoplysning

5. september 2013

Flere deltagere, mere mangfoldighed og større forståelse blandt politikerne. Hvordan opnår voksenundervisningen og folkeoplysningen det? Det er temaet for en stor europæisk konference.

Arale 220

Den 2. og 3. oktober inviterer ARALE-projektet til en europæisk konference i Bruxelles. Her vil en række organisationsfolk inden for folkeundervisning og voksenundervisning præsentere nogle af deres gode resultater. Blandt oplæggene er:

  • Irske erfaringer med kampagneuge for voksen læring/ Bernie Brady, AONTAS, Irland
  • Brug af rollemodeller/Helen Cormack, SWAP West, Skotland
  • TV-kampagner for deltagere i kurser i grundlæggende færdigheder/Clare McNally, National Adult Literacy Agency (NALA), Irland
  • Senior deltagere/ Gabriela Körting, , Ulm Universitet, Tyskland
  • En bustur til politikerne/ Annelie Roswall Ljunggren, SAEA, Sverige
  • Hvordan fik vi etableret et videncenter for folkeoplysning/Trine Bendix, DFS, Danmark
  • Samarbejde inden for voksenlæring, Antonius Schröder, Det Tekniske Universitet, Dortmund, Tyskland.

EU projekt
ARALE er en forkortelse for Awareness Raising for Adult Learning and Education. Det er et EU-støttet projekt, hvis formål er at opsamle erfaringer og udvikle metoder, der kan øge bevidstheden i de europæiske lande om voksenundervisning og folkeoplysning på tre områder:
- Den brede offentlighed
- Særlige målgrupper
- Beslutningstagere
DFS er partner i projektet, der løber i et år. Første halve år er blevet brugt til at indsamle eksempler inden for hver af de kategorier fra de europæiske lande. De første resultater er offentliggjort på ARALE’s hjemmeside. Det er nogle af disse, der bliver præsenteret på konferencen.