Spirekasser og kvalitet

26. november 2013

Korte kurser for musikskoleelever, såkaldte spirekasser, og satsning på musikalsk kvalitet. Det er to af de 73 ideer, som amatørmusikkens organisationer har samlet.Ideerne skal bidrage til, at de tusindvis af unge, der går musikskole, fortsætter i amatørorkestrene.

De 73 ideer er samlet i et idekatalog. Kataloget er resultatet en længere proces med workshop, en omfattende spørgeskemaundersøgelse og nærmere studier af eksisterende samarbejdsformer mellem ungdomsskoler og amatørorkestre i  Sønderborg, Odense, Fredericia og Lyngby-Taarbæk.

Kataloget består af tre dele

  • Første del beskæftiger sig med, hvad der kan og bør gøres for at påvirke holdningen til og respekten for amatørmusik og amatørmusikere hos beslutningstagere, udøvere og befolkningen generelt.
  • Anden del indeholder en række konkrete forslag til projekter, som kan iværksættes af landsdækkende organisationer for orkestre og/eller musikskoler straks eller senere.
  • Tredje del indeholder en liste over idéer, som kan bruges lokalt som udgangspunkt for at udvikle nye eller forbedrede tilbud, der kan få flere musikskoleelever til at fortsætte deres aktive musikliv i de lokale amatørorkestre.

DFS linkTidligere artikel om projektet

Bag analyseprojektet og idekataloget står:

- Dansk Amatørorkester Samvirke (DAOS)
- Odense Musikskole
- Danske Musik- og Kulturskoleledere (DMKL)
- Dansk Amatørmusik (DAM)

Projektet har fået økonomisk støtte fra Kunststyrelsen og DFS

Relaterede nyheder