Tips og tricks om presse og medier

27. august 2013

Hvordan får vi pressen til at omtale vores sag, hvilke medier kan vi anvende – og hvad gør vi, hvis vi bliver kontaktet af pressen? Det er temaet for et et-dags-kursus, der tilbyder - tips og tricks til foreninger.

Kim Tverskov 160
Journalist Kim Tverskov er kursets underviser. Han er medforfatter til bogen ”Sådan gør journalister”. Han arbejder til daglig med journalistik, kommunikationsrådgivning, projektarbejde og kursusvirksomhed. Kim Tverskov deltager selv i frivilligt socialt arbejde og har igennem en årrække været ansat som projektleder/beboerrådgiver i udsatte boligområder.

Kurset er arrangeret af Foreningshøjskolen i samarbejde med DFS.
Alle foreninger har en sag, men ikke alle sager er lige attraktive for pressen. Nogle foreninger må kigge langt efter pressen, mens andre har brug for at lære at håndtere mediernes omtale. Fælles er dog at kontakten til medier og presse er blevet langt mere nødvendig med den digitale verden end det har været tidligere - både i forhold til at få opmærksomhed på foreningens sag, men også i forhold til at sikre foreningens synlighed og eksistens.  

Hvem kan deltage?
Alle foreningsaktive, der gerne vil blive bedre til at fortælle de gode historier, hvad enten det er i medlemsbladet eller i pressen. Kurset er både for dem, der har arbejdet med foreningens kommunikation i et stykke tid, og dem, der er helt nye i opgaven.  

Hvad kan du lære?
Den røde tråd i kurset er synlighed. Deltagerne vil på kurset dykke ned i den journalistiske verden og se på, hvordan journalister tænker og arbejder, for det er her indgangsdøren er til mediernes verden og til mere medieomtale. Vi vil arbejde med at identificere, hvordan foreningen kan udvikle et professionelt samarbejde med medierne gennem fokus på følgende emner:

  • Mediernes verden
  • Journalistiske nyhedskriterier
  • Vinkling af historier og budskaber
  • Journalistisk formidling
  • Pressemeddelelser og events
  • Kommunikationsstrategier
  • Medieprodukter 

Kursets form
Kurset bygger på bogen "Sådan gør journalister", der er en håndbog i journalistik og formidling.
Kurset vil veksle mellem oplæg og debat i plenum og gruppearbejde, hvor deltagerne selv prøver kræfter med at vinkle et budskab, og at tilrettelægge et pressemateriale (en pressemeddelelse, et faktablad og en case-story).
Der vil være fokus på erfaringsudveksling og videndeling deltagerne imellem.
Undervisningen vil bl.a. tage udgangspunkt i deltagernes egne medbragte materialer og foldere.

Tid: Onsdag d. 23.10..2013, kl. 10-16 

Sted: Dansk Folkeoplysnings Samråd, Gl. Kongevej 39E, 2. tv., 1610 København V. 

Pris: kr. 1.475 

Tilmeldingsfrist: 23. september

DFS linkTilmelding

Kurset afholdes i samarbejde mellem Center for Frivilligt Socialt Arbejde og DFS.
DFS link"Foreningskursus om sociale medier" er et andet kursus i samarbejdet