Unge inspirer hinandens kunst

Unge inspirer hinandens kunst

17. september 2013

På hjemmesiden Ung Kunst kan unge præsentere deres værker, kommentere hinanden og få råd fra erfarne mentorer. Højskolerne integrerer Ung Kunst i undervisningen.

Ung Kunst 210

Mange unge skriver, komponerer, fotograferer eller maler. De afprøver sig selv inden for kunsten. Men skaber det følelser hos andre, sætter det tanker i gang?
Det kan unge nu afprøve på hjemmesiden Ung Kunst, som Danmarks Radio er vært for. Her kan de unge også få råd af professionelle kunstnere. 

Kunst i folkeoplysningen
På højskolerne møder man en stor del af de kunstnerisk interesserede unge. Mange højskoler specialiserer sig i en eller flere kunstarter.
Derfor har Højskoleforeningen udviklet et koncept til, hvordan højskoler, biblioteker og andre folkeoplysende skoler kan integrere hjemmesiden med deres undervisning. Seks højskoler har deltaget i projektet, der har modtaget støtte fra DFS.
 

Et litterært miljø
”Der, hvor jeg kommer fra, er der ikke noget litterært miljø – det er i hvert fald svært at finde og svært at blive en del af. Derfor er sitet godt, for der kan jeg møde andre, der skriver – og på den måde blive en del af et litterært miljø.” Sådan siger en af de unge højskoleelever, der deltog i projektet.
Højskoleeleverne blev ikke kun introduceret til hjemmesiden. De var også med til at udvikle dens funktionaliteter i samarbejde med DR. I den efterfølgende evaluering svarede 34 ud af 42 elever, at de regnede med at bruge hjemmesiden fremover.