Byd en frivillig fra Europa indenfor

Byd en frivillig fra Europa indenfor

3. juni 2014

Savner din organisation en ekstra hjælpende hånd? Vil I skærpe jeres internationale profil? Introduktionsmøder i København og Århus om at være værtsorganisation for en frivillig medarbejder.

EVS 220

Som værtsorganisation for en volontør, udsendt gennem Den Europæiske Volontørtjeneste (EVS), kan I få tilknyttet et engageret ungt menneske i 2 - 12 måneder. EU-programmet Erasmus+ yder tilskud til værtsorganisationens administrative udgifter.

Personlig støtte
Volontøren skal indgå i organisationen på lige fod med det øvrige personale, men må ikke erstatte lønnet personale. Volontøren skal tilbydes veldefinerede opgaver samt have mulighed for at udvikle deres eget projekt efter eget valg og interesse.
Derudover skal organisationen udpege en mentor, som skal være en personlig støtte under opholdet og hjælpe volontøren med at blive integreret i organisationen og lokalsamfundet.
Følgende organisationer kan søge om at blive værtsorganisation:

  • Foreninger  
  • NGO’er 
  • Offentlige myndigheder
  • Virksomheder med CSR-aktiviteter

Erasmus+ yder tilskud 
Som værtsorganisation får I et tilskud fra Erasmus+, der bidrager til at dække administrative udgifter. Derudover dækkes udgifter til volontørens rejse, lommepenge, kost og logi.
Organisationer, som ønsker at blive værtsorganisation, skal akkrediteres af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Der er tre årlige ansøgningsrunder til EVS: Den 17. marts, 30. april og 1. oktober.

EVS-inspirationsdag
Det nationale kontor for Erasmus+ inviterer til to inspirationsdage, hvor du kan høre mere om EVS-programmet, herunder akkrediterings- og ansøgningsprocessen, Her kan du også møde en koordinerende organisation og en voluntør.

Inspirations- og informationsmøder

København

Tid: Fredag d. 13. juni, 10.30-12.30

Sted: Styrelsen for Videregående Uddannelser, Bredgade 43, 1260 København K

Aarhus

Tid: Mandag d. 16. juni 10.00-12.30 (morgenmad fra kl. 9.00)

Sted: Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus C

Tilmelding senest mandag d. 9. juni 2014

DFS linkMere om Den Europæiske Volontørtjeneste og om arrangementerne

 

Relaterede nyheder