De gør Europa interessant for unge

22. januar 2014

To unge mennesker rejser i 12 måneder gennem 24 europæiske lande. På efterskoler rundt om i landet følger andre unge deres oplevelser via hjemmeside-artikler, personportrætter, podcasts, videoklip og fotos.

Vores Europa 380
Elena Askløf og Peter Laugesen sammen med unge kroatere i Zagreb.

”Vi vil finde ud af hvem og hvor vi er som generation – hvad laver unge mennesker og hvordan er deres handlemuligheder? Hvad mener de, hvad tror de på og hvad drømmer de om? Hvad er det i det hele taget, vi er med til?
Vi vil prøve at samle og forbinde ungdommen i Europa” Sådan skriver Elena Askløf og Peter Laugesen på deres hjemmeside ”Vores Europa”. Deres rejse startede 9. maj 2013.

Empati på tværs af grænser
Videre skriver de:
”Gennem oplysning og historiefortælling vil vi vække empati og give lyst til kommunikation på tværs af grænser. Vi vil rejse ud for at lave en kvalificeret undersøgelse af identitet, kultur og politiske projekter, hvor vi vil leve med de lokale, for at kunne fortælle historier fra – og altså ikke blot om – Europa.

Masser af debat
Initiativtager til projektet er Efterskoleforeningen, som allerede nu er meget begejstrede for resultatet. På 21 efterskoler følger eleverne med stor interesse Elena og Peter.
”Det er en kæmpe succes i vores arbejde med Europa, fordomme og diverse europæiske problemstillinger,” siger Jakob Clausager Jensen fra foreningen.
”Jeg har selv benyttet Elena og Peter 11 gange i efteråret til at holde online oplæg til 10 EU-debatter på efterskoler, hvor ca. 35 danske politikere (MEP'ere, folketingspolitikere og EP kandidater) har deltaget. Det fungerede upåklageligt hver eneste gang og var en perfekt intro til den efterfølgende debat,” tilføjer Jakob Clausager Jensen.

DFS linkVores Europa’s hjemmesider

DFS linkEU-debatter online med Elena og Peter 

Projektet ”Vores Europa” bliver gennemført med støtte fra DFS’ Udviklingspulje (Pulje B).
I december 2013 fik Efterskoleforeningen endnu en bevilling fra DFS til 10 EP debatter i maj 2014, hvor Elena og Peter er oplægsholdere - denne gang live.

DFS linkProgram for 10 åbne Europaparlaments-debatter på efterskolerne i foråret 2014