Det kreative skolenetværk

Det kreative skolenetværk

9. december 2014

”Der er for meget fokus på den korte vej, karakterer, tests og sammenligninger med andre lande. Vi vil gerne sammenligne os med andre, måle os med andre – men på nye måder og med andre aftryk.” Sådan præsenterer Karen Maigaard Det Kreative Skolenetværk, som gerne vil have flere deltagere.

Karen Maigaard 160
"Der er sammenhæng mellem kreative, skabende processer og den måde, mennesket bliver dannet på,” siger forstander Karen Maigaard.

Netværket blev etableret i 2011 af en efterskole, en friskole, en fri fagskole og Den Frie Lærerskole. Siden dannelsen har man arrangeret tre konferencer. Mere end 300 forskellige mennesker fra cirka 40 forskellige skoler har deltaget. 

Kreativet og  dannelse
En af initiativtagerne er Karen Maigaard, der forstander på Odense Fagskole – en af de frie fagskolet.  Hun fortæller, at to af kodeordene for initiativet er kreativitet og dannelse:
”Vi synes, der er en sammengæng mellem det at bruge sine hænder og så den dannelse, vi gerne vil hjælpe vore elever med at få. En dannelse som er mangfoldig og består af alt fra hjertets dannelse og forståelse af den historie og kultur, vi er en del af – og som vi gerne vil være med til at udvikle ikke bare lokalt i Danmark, men også regionalt i Europa og globalt i hele verden.
Der er sammenhæng mellem kreative, skabende processer og den måde, mennesket bliver dannet på.” 

En anden vej
Om baggrunden for initiativet fortæller Karen Maigaard:
”En flok entusiaster tog for et par år siden initiativ til at sætte sig aftryk ved at gå en anden vej i uddannelsesverdenen. Vi syntes der var for meget fokus på den korte vej, karakterer, tests og sammenligninger med andre lande. Vi vil gerne sammenligne os med andre, måle os med andre – men på nye måder og med andre aftryk.”
Nu vil netværket gerne have flere – og ikke mindste flere skoletyper – med:
”Vi vil gerne være et stort kor af passionerede og dedikerede mennesker fra hele landet, der sætter aftryk og går nye og andre veje i det kreative dannelsesperspektiv,” siger Karen Maigaard og nævner i den forbindelse folkeskoler og gymnasier, erhvervsskoler og produktionsskoler, folkehøjskoler og daghøjskoler, akademi-, bachelor og kandidatuddannelserne på akademierne, professionshøjskolerne og universiteterne.

Det kreative skolenetværk 440Fra Det Kreative Skolenetværks konference i 2014.

DFS linkNetværkets Facebookgruppe 

Yderligere oplysninger: Karen Maigaard, Odense Fagskole, Karen@ofag.dk

Relaterede nyheder