Folkeoplysning om patentdomstol

Folkeoplysning om patentdomstol

26. marts 2014

Europa-Nævnet har fordelt 7,6 millioner kroner til oplysningsaktiviteter i forbindelse med folkeafstemningen om Danmarks tilslutning til den fælles patentdomstol. DFS-medlemsorganisationer har modtaget over to millioner.

Anne Marie Meldgaard 160
Det er enormt vigtigt, at folkeafstemningen virkeliggøres over hele landet og for alle samfundslag”, siger formand for Europa-Nævnet Anne-Marie Meldgaard.

25. maj skal danskerne stemme ja eller nej til, om de vil slutte sig til den fælles patentdomstol. Europa-Nævnet har derfor netop givet lidt over 11 millioner kroner til folkeoplysning om patentdomstolen.
Folketingets partier og bevægelser valgt ind i Europa-Parlamentet har til sammen fået 3,8 millioner kroner, mens der er blevet givet 7,6 millioner kroner til andre oplysningsaktiviteter gennem private, organisationer herunder fag- og erhvervsorganisationer. 
I alt modtog nævnet 88 ansøgninger til debat- og oplysningsprojekter, hvoraf 62 endte med at få tilskud.

De folkeoplysende organisationer
Lidt over 2 millioner går til folkeoplysende organisationer i DFS’ medlemskreds. Topscorer er Oplysningsforbundet DEO, som modtager 1,7 mio. kr. til en hustandsomdelt opysningsavis og et website med online-survey.
De øvrige DFS-modtagere er:

  • FO-Aarhus modtager 32.000 kr. til et projekt med titlen ”Fælles patentdomstol – WHAT?”, hvor en ung interviewer frem personer til webvideoer.
  • Folkets Radio, Aalborg, (medlem af SLRTV), modtager 50.000 kr. til ”Patentdomstolen fra A til Z”.
  • Indvandrer-TV (medlem af SLRTV), modtager 50.000 kr. til ”EU patentdomstol – ja eller nej+”
  • Jyderup Højskole (medlem af Højskoleforeningen) modtager 75.000 kr. til en patentdomstols ”boot-camp”.
  • LOF Vestegnen modtager 7.000 kr. til en aktivitet med titlen ”Bliv klog på patentdomstolen”.
  • LOF’s landsorganisation modtager 100.000 kr. til et projekt med titlen ”Tag stilling og stem!”.
  • AOF-Danmark/Rejsescenen modtager 217.500 til Patentdomstol Stand Up.

Andre modtagere af store bevillinger fra nævnet er Dansk Ungdoms Fællesråd (300.000 kr.), Dansk Erhverv (400.000 kr.) og Miljøbevægelsen NOAH (260.000 kr.)

Svær opgave
”Vi har i fordelingen af tilskud tilgodeset både de store landsdækkende projekter og de mindre lokale projekter. Det er enormt vigtigt, at folkeafstemningen virkeliggøres over hele landet og for alle samfundslag. Det er en svær opgave, men med de projekter vi har set, tror jeg, vi kommer et langt stykke hen ad vejen”, siger formand for Europa-Nævnet Anne-Marie Meldgaard.

 

 

Relaterede nyheder