Folkeoplysningen i Thisted samarbejder

Folkeoplysningen i Thisted samarbejder

27. august 2014

Samarbejde i lokalsamfundet kan være vejen til at bedre og mere alsidige tilbud. I Thisted samarbejder Foreningen Norden med andre lokale foreninger – både i og uden for folkeoplysningen.

Thisted City 320
I Thisted samarbejder Foreningen Norden, Thisted Frie Oplysningsforbund, Folkeuniversitetet og Grænseforeningen.

Når Foreningen Norden i Thisted lægger sit program for sæsonen, ser de ikke kun på, hvad de selv kan overkomme. De planlægger arrangementer i samarbejder med andre folkeoplysende foreninger. Det fremgår af en artikel i Thisted Posten.

Fælles foredrag
Alt i alt kan lokalafdelingen af Foreningen Norden præsentere et program med 10 arrangementer hen over efteråret og vinteren.
Blandt disse er en foredragsrække, som bliver gennemført i samarbejde med Thisted Frie Oplysningsforbund, der er en del af DFS-medlemsorganisationen NETOP, og med den lokale afdeling af Folkeuniversitetet, som også er med i DFS.
Et andet foredrag i begyndelsen af næste år handler om 1814 og 1864 ”Da Danmark blev mindre”. Det sker i samarbejde med Grænseforeningen, en tredje DFS-organisation.
Foreningen Norden ser også ud over den folkeoplysende kreds. De bruger en række andre institutioner og foreninger som mødested for nogle af deres arrangementer: VUC, biblioteket og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi.

Ressourcer og ideer

”Mange af folkeoplysningens skoler og foreninger er ikke særlig store, og de er afhængige af frivilliges indsats i fritiden. Det kan nemt begrænse aktiviteterne og tilbuddene.
At samarbejde med andre folkeoplysere og andre foreninger kan være det, der skaffer de nødvendige ressourcer til mere aktivitet. Samtidig kan udvekslingen mellem folk, der er aktive i forskellige sammenhænge, føre til nye ideer og dermed mere spændende arrangementer,” siger udviklingskonsulent i DFS, Helle H. Bjerregård.”

Helle