Forebyggelse og partnerskaber

23. april 2014

Regeringen har netop sat syv mål for forbedringer af danskernes sundhed.. Altingets konference tager temperaturen på forebyggelsesarbejdet i kommunerne og ser på, hvordan partnerskaber rykker på folkesundheden.

Altinget forebyggelse 300

Det er snart fem år siden, vi fik Forebyggelses-kommissionens 51 anbefalinger, og danskernes gennemsnits-levealder er stigende, om end langt fra nogle af vores nabolande. Nu regeringen sat syv nye mål på området.
Men hvordan kan det gøres? Det undersøger vi på Altinget.dk's store forebyggelseskonference den 12. maj i år.

Partnerskaber
Partnerskaber bliver en del af løsningen for at nå forebyggelsesmålene.
De nye nationale mål ledsages af en partnerskabspulje på 120 mio. kr., der de kommende fire år skal skabe nye samarbejdsformer omkring forebyggelse mellem det kommunale, de frivillige organisationer og virksomhederne.

Programmets hovedpunkter

 • Et kig fra helikopteren
  Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, formand for Vidensrådet for Forebyggelse, taler om hvor langt Danmark er nået.
 • Sådan når vi de nationale mål
  Opridsning af de nationale mål og tankerne bag v. Minister for Forebyggelse og Sundhed, Nick Hækkerup,
 • Forebyggelse i pakkeform
  Kvalitet i den kommunale forebyggelsesindsats – kommunernes implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker. Tine Curtis, Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL, fortæller hvor langt de er nået.
 • Det store U-turn
  Chris MacDonald fortæller om projekterne, og hvordan man kan skabe fælles retning på forebyggelsen.
 • Lille indsats, stor effekt
  ”De Legende Mennesker” om forebyggelse af faldskader og forbedring af motorik for både børn og ældre i Gentofte Kommune ved forebyggelseschef, Torben H. D. Petersen. Teamchef hos Psykiatrifondens Bjarke M. Jensen fortæller om forebyggelse og mental sundhed hos børn & unge gennem konkrete cases, hvor der har været offentligt samarbejde.
 • En historie om to byer
  To kommuner, to måder at tænke forebyggelse på. Der er himmelvid forskel på den kommunale tilgang til forebyggelse, og her møder Esbjerg og Egedal hinanden.
 • Forhindringer for forebyggelsen
  Debat: Hvad er de største forhindringer for at forbedre sundheden? Hvor er de største knaster, og har vi brug for mere forskning eller mere handling? I  panelet sidder: Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed og Christian Harsløf, sundhedspolitisk chef i KL, der sammen med Dansk Erhvervs sundhedschef Anette Damgaard og Hjerteforeningens sundhedschef Charlotte Kira Kimby.

Tid: 12. maj 2014, kl. 9:30-16:00

Sted: Vartov, Farvergade 27,  1463 København K, ved Rådhuspladsen i København.

Pris: 2.995 kr. ekskl. moms for abonnenter på Altinget.dk; 3.995 kr. ekskl. moms for ikke-abonnenter.

Tilmeldingsfrist: 2. maj.

DFS linkYderligere oplysninger, inkl. tilmelding

 

Relaterede nyheder