Grænser for snak – tal sammen!

Grænser for snak – tal sammen!

2. juli 2014

Den 25. september inviterer Grundtvigsk Forum til Samtaledag. Årets tema er ”Grænser”, og igen i år har foreningen produceret et sæt samtalekort med debatspørgsmål og dilemmaer.

Samtaledag 2014 160

I invitationen skriver Grundtvigsk Forum bl.a.:
”Der er grænser overalt - både de synlige og de usynlige. Og så er der grænsetilfældene, der følger af enhver afgrænsning. Hvad er gode og hvad er dårlige grænser? Hvorfor anerkender vi grænseoverskridelse på nogen områder men ikke på andre?"
Samtaledag 2014 handler i år om grænser i mange forskellige sammenhænge. Sproget fortæller os, at der er mangfoldige udtryk for både fælles og individuelle grænser: Det handler om både afgrænsning, udgrænsning, det grænseløse, det grænsesprængende, det grænseoverskridende og det grænsesøgende. Men også om grænseværdier, landegrænser og grænseovervågning.

Samtalekort
Alle samtalekortene er bygget op med et citat og et spørgsmål, f.eks.:
”Vores privatliv er tabt. Ikke fordi nogen har sneget sig ind og stjålet det, men fordi vi har givet det væk i bytte for en mangedobling af vores adgang til – gratis – kommunikation og information. (Bo Lidegård, chefredaktør).
Hvor går den rimelige grænse for overvågning?
Et andet eksempel:
”Frø af ugræs er føget over hegnet, åg på nakke og lås for vor mund. (Fra sangen ”Det haver så nyligende regnet”)
Hvad skal en national grænse?”

Grundtvigsk Forum har arrangeret årlige samtaledage siden 2004.