NETOP bliver til Fora

NETOP bliver til Fora

2. oktober 2014

Oplysningsforbundet NETOP – netværk for oplysning, har skiftet navn til Fora. Fora er samlingen af mødesteder rundt om i landet, der alle er fælles om at skabe rum til læring og kreativitet i fællesskab.

FORA

Navneændringen blev besluttet på ekstraordinært landsmøde den 27. september, hvor et overbevisende flertal stemte for et navneskift. NETOP – netværk for oplysning har eksisteret siden 2004, hvor det kom til verden som en sammenslutning af Frit Oplysningsforbund (FO) og Dansk Husflidsselskab.

Nærvær og nytænkning
”Forslag til nyt navn kommer ud af det seneste års arbejde med vores landsforbunds identitet,” skriver Fora i en pressemeddelelse.
Det er et arbejde, ”…som har ført til udformningen af en kernefortælling omkring vores fire styrkepositioner nærvær, samfundsforståelse, faglighed og nytænkning, et nyt mere sigende navn og mere moderne visuel identitet. ”

Mødested
Fora forklarer selv navnets betydning således:
”Fora er flertalsformen af det latinske ord forum, som betyder plads. Forum bruges oftest på dansk om et mødested. Hver medlemsforening kan ses som et forum. Fora er derfor samlingen af de mange mødesteder rundt om i landet, der alle er fælles om at skabe rum til læring og kreativitet i fællesskab.”