Nu afgøres tilskuddet for næste år

Nu afgøres tilskuddet for næste år

29. april 2014

Fredericia Kommune har skåret en halv million kroner i tilskuddet til aftenskolerne i 2012. Nu går de lokale aftenskoler i medierne og samler dokumentation for at undgå en gentagelse i det næste budget.

Leif Urhøj 160
"Der er ingen officiel brugbar statistik og dokumentation på området," siger Leif Urhøj, formand for Aftenskolernes Samråd i Fredericia.

Det er i disse uger og måneder, grundlaget for næste års kommunale budget laves. Beslutningen træffes af kommunalbestyrelsen til efteråret – men i mange tilfælde, vil det være for sent at påvirke processen.
Det har samrådet i Fredericia erkendt, og de har nu sat ind med en offensiv, såvel i de lokale medier som overfor forvaltning og politikere, for at sikre, at området får flere midler – eller, som samrådets formand, Leif Urhøj, pragmatisk erkender ”at området i hvert fald ikke skæres yderligere”. 

Ordentlige tal
”Det store problem for os er, at der ikke er nogle ordentlige tal, vi kan forholde os til og præsentere kommunen for. Der er ingen officiel brugbar statistik og dokumentation på området. Hver enkelt kommune gør det op på sin egen måde, så vi kan dårligt nok sammenligne os med de kommuner, vi kan finde tal fra.”
Sådan lyder det fra Leif Urhøj, som derfor har indkaldt samrådets bestyrelse til møde, Her skal der bl.a. lægges en strategi for, hvordan de i fællesskab finder talmateriale og argumenter, der kan bruges, når de henover foråret mødes med forvaltning og politikere på folkeoplysningsområdet.

Interesse fra lokalpressen
Anledningen til at gå i pressen med aftenskolernes store udfordringer i Fredericia, kom da en ny skoleleder fra FOF blev interviewet til det lokale Dagblad i anledning af sin tiltrædelse, og kunne fortælle journalisten om den halve million, som blev skåret af tilskuddet i 2012, og de problemer, det har skabt for aftenskolerne siden.
Så gik det stærkt: Dagbladet kontaktede Leif Urhøj og yderligere et par aftenskoler. Efterfølgende kontaktede Leif Urhøj Lokalavise, og den lokale radiostation Kanal 94 fulgte selv op på artiklen i Lokalavisen.
”Vi har sådan set altid haft et godt forhold til den lokale presse, men det er jo også rart at de selv følger op og lader os komme til orde i denne sag. Nu bruger vi opmærksomheden til at få orienteret forvaltningen og politikerne, og så håber vi jo, at opmærksomheden giver konkrete resultater i flere, eller om ikke andet, uændrede midler til området,” lyder det afslutningsvist fra Leif Urhøj.