5000 voksenundervisere i Europa på samme kursus

16. december 2015

Voksenundervisere i Europa viste overvældende interesse for et 8 måneders webbaseret kursusforløb. Her lærte de om europæisk udvikling og europæisk voksenundervisning fra både en teoretisk, en politisk og en praktisk vinkel.

Tania Berman
"Efterspørgslen efter e-læring overraskede projektgruppen," siger politisk medarbejder Tania Berman fra European Association for the Education of Adults (EAEA), organisationen bag projektet.

Den sidste kursusgang af  ”European e-training for Adult Educators” blev afholdt den 15.december 2015. Gennem et otte måneders kursusforløb var der godt 5.300 kursister, der registrerede sig på AE-læringsplatformen. Forløbet var organiseret af et tværeuropæisk projekt, AE-PRO, som foregik fra maj til december 2015. DFS var partner i projektet.

Overraskende efterspørgsel
Hovedformålet med projektet er at skabe en læringsplatform og tilbyde e-læring om europæisk udvikling og voksenundervisning for voksenundervisere i de europæiske lande.
"Efterspørgslen efter e-læring overraskede projektgruppen. Det viser, at der er et klart behov for et europæisk e-lærings center for voksenundervisere", siger politisk medarbejder Tania Berman fra  European Association for the Education of Adults (EAEA), organisationen bag projektet.

En unik chance
Juhani Pörtfors, pensioneret leder af et voksenundervisningscenter i Finland, gennemførte hele kursusforløbet.
”Min motivation til at deltage i AE-PROs e-læring var et ønske om at få en indføring i europæisk voksenundervisning såvel teoretisk, politisk som praktisk” udtaler han.
Han finder, at AE-PROs e-læring var en unik chance til at kommunikere med andre voksenundervisere fra hele Europa.
”Jeg har forstået at voksenunderviser strukturerne varierer i de forskellige lande, men samtidig har man meget til fælles. Det har været fantastisk at opleve, at der er oplyste voksenundervisere og aktive foreninger overalt i Europa, som oprigtigt arbejder for borgernes interesser.”

AE-PRO projektgruppen vil nu udbyde et nyt e-lærings forløb i 2016. Nærmere information vil følge i februar.

AE PRO 440

Hvad er AE-Pro

The European Adult Education (Young) Professionals Learning Platform (AE-PRO) projektet tilbyder (yngre) medarbejdere indenfor voksenundervisning kvalificerende e-læring om europæisk udvikling og voksenundervisning i andre lande.

Vi stræber efter at øge medarbejdernes viden om voksenundervisning i Europa og øge udvekslingen af innovation gennem læring på tværs af generationer, såvel hos eksperter som ligemænd.

Vi stræber samtidig efter at skaffe muligheder for professionel udvikling og træning af medarbejdere indenfor voksenundervisningen gennem koordineret brug af Erasmus+ mobilitetsprojekter.  ’

DFS linkMere om AE-Pro