Aftenskolernes Pris efterlyser indstillinger

17. marts 2015

For andet år i træk uddeles Aftenskolernes Pris for at sætte fokus på det nyskabende og aktuelle aftenskole, der er engageret og aktiv i samfundslivet. Arrangørerne opfordrer alle, der har lyst, til at indstille kandidater til en af de 10 priser.

Aftenskolernes Pris figur 160

I 2014 så Aftenskolernes Pris dagens lys. Det blev så stor en succes, at arrangørerne ikke var i tvivl om, at prisen skal være en årlig tradition.
Aftenskolernes Pris afholdes for andet år i 2015 og er en fejring af de aftenskoler og kommuner, der gør den folkeoplysende voksenundervisning i Danmark til noget helt særligt!

Forbedre og forny
Aftenskolernes Pris har til formål at styrke udviklingen af den folkeoplysende voksenundervisning. Målet er at anerkende de kommuner og aftenskoler, der gennem konkrete aktiviteter er med til at forbedre og forny de folkeoplysende tilbud på lokalt plan.
Prisen er udviklet som et samarbejde mellem:

  • FO-Aarhus
  • AOF
  • Dansk Oplysnings Forbund (DOF)
  • Folkeligt Oplysnings Forbund (FOF)
  • LOF
  • Fora
  • Landsforeningen Fritid & Samfund

Med prisen vil arrangørerne sætte fokus på og udbrede kendskabet til, hvad aftenskolen også er – nemlig nyskabende, aktuel, engageret og aktiv i samfundslivet og -debatten; den er trådt ind i det 21. århundrede med mod på og evner til at favne alle befolkningsgrupper og alle sider af menneskelivet.

De ti priser

1. Handicapprisen
2. Den debatskabende pris
3. Partnerskabsprisen
4. Den internationale pris
5. Den innovative pris
6. Integrationsprisen
7. Underviserprisen
8. Aftenskolens ildsjæl
9. Årets aftenskole
10. Årets aftenskolekommune

Priserne overrækkes ved en prisfest fredag den 14. august 2015 kl. 11.00-15.00 på Kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden, Aarhus.