En opslagstavle af dig og for dig

En opslagstavle af dig og for dig

28. april 2015

Sådan blev den nye europæiske webplatform EPALE beskrevet på en lanceringskonference i Bruxelles. EPALE beskriver sig selv som et flersproget fællesskab for folk, der beskæftiger sig professionelt med voksenuddannelse.

EPALE 440

Formålet med den nye webplatform er at give lærere, undervisere, forskere, akademikere og politikere dele indhold inden for voksenuddannelse, såsom nyheder, blog posts, ressourcer, og events samt kurser.

Lanceringskonference
Opbygningen af webplatformen, som findes på alle EU-sprog, har været gang i et stykke tid, og den 15. april blev den formelt lanceret på en konference i Bruxelles.
På konferencen sagde Tibor Navracsics, der er Kommissær for Uddannelse, Kultur, Ungdom og Sport:  ”Den skal skabes af jer, og den er for jer.
Sammen er vi stærkere og smartere.”
En anden taler var Alan Tuckett, præsident for “International Council for Adult Education”. Han kaldte EPALE for en opslagstavle fuld af muligheder, samtidig med han understregede, at livslang læring er en afgørende katalysator for social og økonomisk forandring

Kontakt med kolleger og eksperter
EPALE finansieres af Europa-Kommissionen og er det seneste led i den løbende indsats for at forbedre kvaliteten af voksenuddannelserne i Europa.
Enhver kan tilmelde sig og blive ”medlem af fællesskabet”. Det giver mulighed for at komme i kontakt med kolleger inden for voksenuddannelserne over hele Europa via webstedets funktioner, bl.a. forummer, og kan lægge kommentarer op som blogs.
Man kan samarbejde med eksperter fra hele Europa via de tematiske områder, som leverer struktureret indhold efter emne. Endelig kan man finde projekter og skabe faglige kontakter ved hjælp af partnersøgningsdatabasen.

10 gode grunde
Det centrale EPALE-site har formuleret 10 gode grunde til at tilmelde sig.
1. Den nye kalenderfunktion giver dig adgang til uddannelseskurser, webinarer, seminarer og andre tilbud i hele Europa.
2. Søg efter kurser, som du gerne vil deltage i, på emne, sprog eller gebyrer.
3. Få vigtige oplysninger om begivenheder, før du beslutter dig for, om du vil deltage. Du kan sætte dig ind i de kort- og langsigtede målsætninger, begivenhedens omfang og emneområde, før du deltager.
4. Hold dig orienteret om voksenundervisningsfællesskabet på Twitter @EPALE_EU og del vores seneste onlineindhold via sociale medier, det være sig i form af en artikel eller en kommende begivenhed.
5. Vores Newsroom vil give dig de seneste oplysninger om den politiske udvikling, nye initiativer, finansiering, nyheder og alle andre områder, der vedrører voksenundervisning.
6. Vi poster på vores blog hver onsdag, og emnerne vil fokusere på vigtige tendenser i voksenundervisningssektoren.
7. Har du spørgsmål? Vi har en interaktiv FAQ-side, hvor du kan se spørgsmål og finde vores svar. Den har også afstemningsknapper, så du kan fortælle os, om du har fundet de oplysninger, du havde brug for.
8. Næsten 2 000 personer svarede på vores undersøgelse om, hvad man gerne ville se på EPALE-websitet.  Vær parat til resultaterne – de kommer snart!
9. Hold kontakten og bliv opdateret. Det gør du ganske enkelt ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev med din e-mail her:  http://ec.europa.eu/epale/en#subscribe
10. Med vores nye site bliver det let at søge på dine uddannelsesbehov. EPALE-sitet har nu ekstra sider, nyt indhold og et helt nyt udseende og nyt særpræg.