Et brag af en prisfest

Et brag af en prisfest

19. august 2015

Igen i år blev uddelingen af ”Aftenskolernes pris” en festlig og til tider følelsesladet begivenhed. Foran et talstærkt publikum blev programmet afviklet i fin stil.

Aftenskolernes Pris 2015 440
Jordemoder Ditte Aagaard modtog Den innovative pris på vegne af Aftenskolen Salto, DOF i Hillerød, som har skabt en helt ny type aftenskole som samlingssted for unge familier. (Foto: Martin Hansen/DOF)

Første indslag var en veloplagt videohilsen fra kulturminister Bertel Haarder. Han påpegede, at alle ildsjæle i folkeoplysningen fortjener ros og bør være stolte, fordi de er med til at sikre Danmark topplacering i internationale målinger af hvor mange, der deltager i undervisning og læring.
Musikeren Marie Frank afleverede nogle smukke numre og sendte samtidig en varm tak til folkeoplysningen, idet den fri ungdomsuddannelse i sin tid havde været helt afgørende for at hun fik gang i sin musikerkarriere. Endvidere gav Rejsescenen prøver på sin aktuelle forestilling ”Hvem (be)stemmer?”
Selve uddelingen af de ikke mindre end ni forskellige priser blev garneret med taler af bl.a. Mogens Jensen (S), Marianne Jelved (R), Per Paludan Hansen (DFS) og lokale kræfter. Ud over flotte ord fik hver enkelt vinder en fanfare med på vejen og årets statuette.

 

Årets vindere er:

 

  • Aftensskolens ildsjæl: Programudvalget for Senioruniversitetet, AOF Horsens-Hedensted

 

  • Partnerskabsprisen: DOF Helsingør for samarbejde om tematiske mini-festivaler

 

  • Handicapprisen: Kunstskolen Bifrost for udviklingshæmmede, FOF Randers

 

  • Den innovative pris: Aftenskolen Salto, DOF i Hillerød, hvor jordemoder Ditte Aagaard har skabt en helt ny type aftenskole som samlingssted for unge familier

 

  • Integrationsprisen: FOF København for et projekt for beboerne med anden etnisk baggrund i Værebro Park, der ikke er vant til at deltage i aftenskolernes tilbud

 

  • Årets aftenskolekommune: Kolding

 

  • Den debatskabende pris: FO Aarhus for samarbejde med Aarhus Stiftstidende om 10 % puljeprojekter

 

  • Årets aftenskole: Aftenskolen Rytmisk Center København for gennem 30 år at have skabt et professionelt musikmiljø med stadigt nye tilbud og tilrettelæggelsesformer

 

  • Underviserprisen: Ada Samsø, der underviser blinde hos FOF Djursland

 

Underviserprisen er her i 2015 en ny kategori, og den kastede oven i købet det højeste antal indstillinger af sig.
Samlet set var der 193 indstillinger til årets priser fra en bred kreds af enkeltpersoner: ledere, bestyrelsesmedlemmer, deltagere mv og som noget nyt så man et kommunalt folkeoplysningsudvalg som indstiller.