Grundtvigs Pris til Garagehøjskolens bestyrer

Grundtvigs Pris til Garagehøjskolens bestyrer

29. oktober 2015

Garagehøjskolen søger at være et sted, hvor pligten og evnen til at lytte- i stedet for at afbryde - kommer i folkeligt fokus. Frode Muldkjær modtager prisen for sit arbejde med højskolen og med maratonsang i Nordjylland.

Frode Muldkkjær 160
”Grundtvig sagde, at ” vi på lige fod og i frihed” skal tale sammen, og det med ”munden løsnet og hånden bundet”. Og det er jo hovedingredienserne i den allervigtigste tale – nemlig samtalen. Hvor trænger pligten og evnen til at lytte- i stedet for at afbryde - til at komme i folkeligt fokus,” sagde Frode Muldkjær, da han modtog prisen - her sammen med Kirsten M. Andersen, formand for Grundtvigsk Forum.

”Garagehøjskolen – den mindste højskole i hele kongeriget er således et genialt koncept i al sin enkelthed. Tag en garage, sæt nogle stole ind og indbyd så folk, der gerne vil samtalen. Den samtale, hvor man bliver klogere på, hvad hinanden tænker, og hvor der er tid til det. Vi har alle brug for det!”
Blandt andet sådan begrundede Morten Thaysen, der er medlem af Grundtvigsk Forums styrelse, at Frode Muldkjær blev årets prismodtager.

Skaber relationer
Motivationen tildeler ikke blot Frode Muldkjær og hans Garagehøjskole prisen, men også hans arbejde med maratonsang i det nordjyske. Maratonsangen er inspireret af Maratonsang i Vartov, men har fået sit helt eget præg på Dronninglund Kunstcenter på årets lyseste dag, og har efterfølgende fået en solhvervssøster på årets korteste dag i Aalborg på det gamle Nordkraft. ”Sangkraft i Nordkraft”.
”Men han får også prisen, fordi han ikke gør det alene, men går ud og taler med andre om det. Dermed skaber han relationer på tværs af grupperinger og foreninger og lignende.” hedder det i prismotivationen.

25.000 kr.
Prisen blev uddelt fredag den 23. oktober på Grundtvigsk Forums årsmøde, som fandt sted i Vartov med deltagelse fra hele landet. Med æren følger en check på 25.000 kr.
N.F.S. Grundtvigs Pris er indstiftet af Grundtvigsk Forum og blev uddelt første gang i 2010, hvor den gik til Maya Ilsøe og Helle Krogh Madsen for deres arbejde med DR’s julekalender ”Pagten”. I 2011 gik prisen til Anja og Mads Rykind-Eriksen, forstandere på Rødding Højskole, i 2012 til Maratonsang, i 2013 til kulturminister Marianne Jelved og professor Ove Korsgaard og sidste år til Winni Grosbøll og Folkemødet på Bornholm.