Hvem skal have N.F.S. Grundtvigs Pris?

Hvem skal have N.F.S. Grundtvigs Pris?

20. maj 2015

Grundtvig Prisen går til en person eller en institution, der i en bred, offentlig sammenhæng i ord, handling eller i kunstnerisk udtryk har formidlet kendskab til Grundtvig. Grundtvigsk Forum og Grundtvig-Akademiet indbyder alle til at komme med gode ideer til, hvem der skal have prisen i år.

Grundtvig Prisen 160

Grundtvigsk Forum har indstiftet en hæderspris på 25.000 kroner. Prisen gives til "en person eller en institution, der i en bred, offentlig sammenhæng i ord, handling eller i kunstnerisk udtryk har formidlet kendskab til Grundtvig eller i enestående grad har gjort det grundtvigske gældende og arbejdet for forståelsen af den uløselige sammenhæng mellem religion, historie og fællesskab i en bred offentlighed”.

Grundtvigsk menneskesyn
Baggrunden for oprettelsen af prisen er at påskønne alternativer til forestillingen om, at mennesket er et frit i luften svævende historieløst individ, der begynder fra nul og har nok i sig selv. Her skal N.F.S. Grundtvigs pris ses som en anerkendelse af personer eller institutioner, der arbejder for et grundtvigsk menneskesyn i et moderne samfund.

Gode ideer
Grundtvigsk Forum og Grundtvig-Akademiet indbyder alle til at komme med gode ideer til, hvem prisen. skal gå til. Den første uddeling fandt sted i forbindelse med foreningens årsmøde i oktober 2010. I 2015 uddeles prisen på Grundtvigsk Forums årsmøde den 23.-24. oktober.

Tidligere modtagere

  • 2014: Borgmester Winni Grosbøll og Folkemødet på Bornholm
  • 2013: Kulturminister Marianne Jelved og professor Ove Korsgaard.
  • 2012: Maratonsang
  • 2011: Højskoleforstanderparret på Rødding, Anja og Mads Rykind-Eriksen.
  • 2010: Manuskriptforfatter Maya Ilsøe og skoletjenesteleder Helle Krogh Madsen for arbejdet i forbindelse med DR’s Julekalender ”Pagten”

Forslag til prismodtagere (navn, adresse samt en kort motivation) skal sendes til bibliotekar Liselotte Larsen, ll@vartov.dk – senest den 15. august 2015.

DFS linkMere om Grundtvig Prisen

 

Relaterede nyheder